Hele NT reciteret på 5 dage

Et stort arrangement skal minde USA om Guds vilje op til midtvejsvalget i november.

’The Bible Memory Man’ alias Tom Meyer opfordrer alle kristne til lære Bibelen udenad.

Alle Ny Testamentes 27 bøger blev citeret ord for ord efter hukommelsen under en fejring af Bibelen den 11.-15. oktober i Dallas, Texas.

Oplæsning af Bibelen er en tradition, som går flere tusinde år tilbage, forklarer CBN News med henvisning til mange steder i Det Gamle Testamente, hvor bibelske bøger blev oplæst offentligt. Dermed blev jøderne mindet om at leve efter Guds lov, så deres land kunne opleve hans velsignelse.

Flere speakere

I Texas fejrede Institute for Creation Research (ICR) Guds ord gennem ”The Great Recital” på ICR’s nye Discovery Center i Dallas. Både professor Tom Meyer, der er kendt som ”The Bible Memory Man”, og andre medvirkede til den dramatiserede præsentation af Ny Testamente i ugens løb. Man kunne købe billetter til The Great Recital, men den er også blevet livestreamet på ICR’s YouTube kanal.

Løvhyttefest-tradition

Tom Meyer udtalte til CBN News, at arrangementet er det første af sin art. Man har aldrig før i kirkens tid reciteret alle Ny Testamentes 27 bøger, 260 kapitler, over 8.000 vers og 180.000 ord efter hukommelsen.

– Vi gør det først og fremmest, fordi det er lige før midtvejsvalget. En offentlig proklamation af den levende Guds ord skal minde nationen og den enkelte om, hvad Gud kræver af dem. For det andet skal folk forstå, at det er helt almindelige, normale mennesker, som reciterer Guds ord fra hukommelsen.

Og hvis de kan gøre det, så kan seerne derhjemme også gøre det, og de kan få del i den velsignelse, der kommer fra det, forklarer Tom Meyer. Han tilføjer, at arrangementet foregik samtidig med jødernes løvhyttefest, hvor man traditionelt har citeret Bibelen offentligt.

”Det er den perfekte tid til at gøre det. I oldtiden skulle de hvert syvende år læse højt, så folket kunne vide, hvad Gud krævede af dem. Og lige nu, før vi går til midtvejsvalget, skal vi se, hvad Gud lægger os på hjerte. Skal vi stemme på den ene eller den anden måde? Og er vi ’en nation under Gud’?” spørger Meyer.

’Gem Guds ord i hjertet’

– Når vi lærer bibelteksten udenad, i stedet for at have det på vores telefoner eller på hylden, så har vi direkte adgang til Guds tanker.
Vi har trøsteord, når vi har behov for det. Vi kan trække Åndens sværd, osv. Der er en lang liste af de velsignelser, der er ved at gemme Guds ord i vores hjerter, fastslår Tom Meyer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: