Konditor skal igen i retten – på grund af en ’Transition Cake’

Bager Jack Phillips, som ejer Masterpiece Cakeshop i Colorado, har for nylig afvist at bage en kage til fejring af kønsskifte.

Den kristne bager Jack Phillips fra Masterpiece Cakeshop i Colorado er igen midt i en retssag, fordi han har afvist at bage en kage med et budskab, der er i modstrid med hans tro. Denne gang havde en kunde bestilt en kage for at fejre et kønsskifte.

I 2018 vandt Jack Phillips en delvis sejr i en sag i højesteret, som handlede om bagerens trosfrihed og ret til at afslå at lave en kage til et homo-bryllup. Ifølge CBN News mente 7 af de 9 højesteresdommere, at Colorado Civil Rights Commission ikke havde haft loven på deres side i det tidligere forløb. Højesteret fastslog, at delstaten havde diskrimineret bageren med deres anti-religiøse holdninger, fordi han afslog at lave en bryllupskage til et homo-par i 2012.

Tvivlsomt grundlag for trans-kage-sagen

Nu kæmper bagerens forsvarer for at få den nye sag om krænkelse af delstatens anti-diskriminationslov afvist.
I dette tilfælde ringede Autumn Scardina til Phillips’ bageri i Denver i 2017 – på samme dag som højesteret oplyste, at de ville se på Jack Phillips første appelsag. Kunden bad om en fødselsdagskage med blå glasur på ydersiden og en pink farve indvendig.

Autumn Scardina har erkendt, at hun ønskede at ”udfordre sandheden” i bagerens udtalelser om, at han også servicerer LGBT-kunder.
Jack Phillips svarede, at han ikke kunne bage kagen på grund af sin religiøse overbevisning.
Under en høring sidste år fastslog han, at han ikke tror, det overhovedet er muligt at skifte køn, og at han ikke vil fejre ”nogen som tror, at de kan”.

Kunden vandt retssagen, idet domstolen i Colorado afgjorde, at bageren havde krænket statens antidiskriminationslov. Dommer Timothy Schutz bemærkede, at Phillips’ hustru i første omgang havde sagt til Scardina, at bageriet kunne lave kagen. Først derefter fortalte kunden så, at designet skulle fejre hendes kønsskifte.

Det er en krænkelse af ytringsfriheden, hvis en bager kan tvinges til at lave en kage med et budskab, der strider imod hans tro, mener advokat Jake Warner.

Advokat Jake Warner fra Alliance Defending Freedom (ADF), kalder afgørelsen forkert. Hvis Phillips skal tvinges til at lave en kage med et budskab, der strider imod hans religiøse overbevisning, er det i strid med ytringsfriheden, påpeger han.

Mobning og dødstrusler

Både for kunden og for bageren er der dog større ting på spil. Scardina siger, at sagen handler om LGBT’ernes værdighed og retssikkerhed. Phillips siger, at han kæmper for alle amerikaneres ret til at leve efter deres overbevisning ”uden frygt for straf” fra regeringen.

Lige siden 2012 har Jack Phillips oplevet hele tiden at være skydeskive, og han er gået ind og ud af retssale for at forsvare sin tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Én ting er at blive sagsøgt igen og igen, noget andet er at skulle se sin familie blive mobbet, modtage dødstrusler, blive tvunget til at fyre mangeårige ansatte og miste en stor del af ens business,” hedder det i en udtalelse fra ADF.

I en udtalelse fra ADF’s advokater hedder det: ”Modstandere af religionsfrihed vil gerne fratage os retten til at leve og arbejde i overensstemmelse med vores dybtfølte personlige overbevisninger. Og de går ekstremt langt for at straffe dem, der – ligesom Jack – er villige til at stå fast, når det gælder deres tro”.

Bager Phillips har udtalt, at han betjener alle kunder i sin forretning, men han kan ikke skrive ethvert budskab, som folk ønsker, fx vil han hverken dekorere kager med erotiske motiver, Halloween-kager, kager med antiamerikanske budskaber eller andet, som kan krænke nogen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Til CBN News siger Phillips, som har været bager i 20 år, at alle hans kager fra cookies og cupcakes til signaturkager er inspireret og motiveret af hans tro på Jesus Kristus. ”Det vigtigste for mig er at ære Ham og Hans Ord,” fastslår bageren.