Franklin Graham får 100.000 $ i erstatning for aflyst kampagne

Evangelisten Franklin Grahams planlagte ’God Loves you’-kampagne i Storbritannien blev aflyst i 2020, men gennemført i år.

– Jeg er Gud taknemlig for denne afgørelse. Det er en klar sejr for ytrings- og religionsfriheden i Storbritannien, siger Franklin Graham, efter at en skotsk domstol har tilkendt ham erstatning for en aflyst kampagne i 2020.

Den skotske domstol vurderer, at Franklin Graham og organisationen Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) blev diskrimineret, da arrangøren i Skotland aflyste bookingen på grund af massivt pres fra LGBT-miljøet i landet. Arrangøren, Scottish Event Campus (SEC), havde ellers skrevet en kontrakt med BGEA om et evangeliserende møde ved SSE Hydro i 2020.

Bookingen blev efterfølgende aflyst, fordi LGBT-aktivister hævdede, at Franklin Graham var homofob og derfor ikke skulle have en platform i Storbritannien til at forkynde evangeliet. Der gik også rygter om, at Graham skulle være islamofob, skriver Christian Post.

’Almindelig kristen tro og kampagne’

Glasgow’s Sheriff Court vurderede dog, at LGBT-aktivisterne i virkeligheden kun havde haft et problem med Grahams kristne tro. Og dommer John McCormick fandt ingen beviser for, at Graham muligvis ville komme med homofobiske eller islamofobiske udtalelser.

Han mente derfor, at SEC havde krænket Equality Act 2010, da de støttede protesterne mod BGEAs arrangement. Folk må gerne protestere, men ingen har ret til hindre ytringer eller stoppe religiøse forsamlinger, fastslog han.

– Det, de ikke har, er retten til at få dem til at tie eller stoppe religiøse forsamlinger fra at blive gennemført – eller retten til at byde alle dem velkommen, som gerne ville komme og høre de gode nyheder forkyndt af Franklin Graham på Glasgow SSE Hydro Event, hedder det i dommen. Derfor tilkendte sherif McCormick BGEA en erstatning på 97.325 dollar (ca. 726.000 kr.).

Den aflyste kampagne, ”God Loves You Tour” blev gennemført i maj og juli i år med møder i Liverpool, Syd-Wales, Sheffield og London. Kristne fra over 2000 kirker over hele Storbritannien samarbejdede om arrangementerne, der samlede næsten 20.000 mennesker i alle de fire byer.