Esbjerg: Leder af værestedet Arken har 40 års jubilæum i LM

Bent Larsen, der er leder af Arken i Esbjerg, kan den 1. januar 2023 fejre 40-års jubilæum som ansat i Luthersk Mission

Bent Larsen har i størstedelen af tiden, nemlig 32 år, været daglig leder af LM’s værested Arken i Esbjerg.

Den 66-årige jubilar er født og opvokset uden for Skjern. I 1977 gik han på Luthersk Missions Højskole, og herefter fik han kaldet til at blive korttidsansat volontør for LM, hvor han rejste rundt i Danmark og hjalp de ansatte prædikanter med at holde møderækker og drive teltmission.

Bent Larsen har også i nogle år været brugsuddeler, før han som 26-årig den 1. januar 1983 blev ansat af LM som ungdomssekretær i Vestdanmark. Her blev han også kaldet som prædikant i LM.

Siden januar 1991 har Bent Larsen været leder af Arken i Esbjerg, som er et værested for psykisk sårbare, ensomme og misbrugere. Her har han lagt mange kræfter – både i samtaler med de omkring 60 brugere, der jævnligt besøger caféen, og i produktionen af de radioprogrammer, der bliver udsendt fra Arken.

Privat er han gift med Eva. De bor i Esbjerg og har fire voksne børn.