Familienetværk får støtte til det voksende arbejde

Jørgen Marcher-Andersen

Socialstyrelsen har i år givet store beløb til arbejdet i de fleste familienetværk under Blå Kors rundt omkring i Danmark.

Der er blandt andet glæde hos Familienetværk Haderslev, som har fået en bevilling på 240.000 kr. til arbejdet.

– Vi kan slet ikke få armene ned, siger Jørgen Marcher-Andersen, der er leder af Familienetværket Haderslev, som er et af de største i landet. ”Mange af de familier, som kommer hos os, er ramt af sygdom, ensomhed, fattigdom, forhold med vold og misbrug og meget andet. Med tilskuddet kan vi nu lave endnu flere aktiviteter, som giver glæde både for børn og voksne. Vi er meget taknemmelige. ”

I Kolding har familienetværket modtaget 300.000 kr., og sådan er billedet mange steder i de forskellige familienetværk; og pengene falder på et tørt sted, for mange familier lider.

– Vi oplever familier, som ikke har råd til mad og må springe måltider over, fortæller Tabitha Jørgensen, som er Familienetværkskonsulent i Blå Kors. ”De, som kommer, mangler både mad, vintertøj og fryser, fordi de ikke tør tænde for varmen.”

Hun fortæller også, at der i år er mere end 12.000, som har søgt om julehjælp hos Blå Kors. Det er en stigning på 39%. Familienetværket er et tilbud om socialt samvær og gratis aktiviteter for udsatte familier, som har brug for et frirum i hverdagen. Netværkene drives af Blå Kors Danmark i partnerskab med lokale kirker. Der er ialt 34 Familienetværk og 6 Ukraine-netværk på landsplan.