Gave nr. 200.000.000 går til et barn i Ukraine

Edward Graham uddeler skoæsker med julegaver til børn i Ecuador i 2019. Foto: Operation Christmas Child

NGO’en Samaritan’s Purse uddeler i denne måned sin skoæske nr. 200 million gennem Operation Christmas Child. Jubilæums-æsken går til et barn i Ukraine.

NGO’en har gennem knap tre årtier haft et partnerskab med kirker i over 170 lande om uddeling af julegaver. Operation Christmas Child samarbejder således med kirker i USA, Tyskland, Storbritannien, Canada og Sydkorea om at uddele skoæsker med gaver, skolematerialer og hygiejneartikler.

Jubilæumsæsken skulle ankomme til Ukraine kort efter jul, hvor den afleveres til et af de mange børn, som er ramt af krigen. I Ukraine udleveres pakken af en tidligere skoæske-modtager, nemlig Elizabeth Groff, som nu er 28 år og bosat i Texas. Hun fortalte The Christian Post om sin første skoæske, der indeholdt en gul yo-ýo.

”Det ser måske småt ud, men det virker stærkt, når det afleveres med et budskab om kærlighed og håb! Det forvandlede mit liv!” forklarede Elizabeth Groff til CP. ”For atten år siden var der en skoæske, der åbnede mit hjerte for Guds ord, og nu har jeg muligheden for personligt at vise Guds kærlighed på en håndgribelig måde overfor et ukrainsk barn. Vi tjener en trofast Gud.

Det at kunne pakke og aflevere denne særlige skoæske, vil blive et højdepunkt i min jul!”

Skoæske-netværk hjælper nødhjælpsarbejdet

I Ukraine havde Samaritan’s Purse et eksisterende netværk gennem Operation Julebarn. I år har NGO’en brugt netværket til at bringe nødhjælp til Ukraine. Foto: Operation Christmas Child

Edward Graham, der er vicepræsident i organisationen og barnebarn af evangelisten Billy Graham, oplyser, at Samaritan’s Purse har arbejdet i Ukraine siden 1996. Efter den russiske invasion i februar 2022 har Samaritan´s Purse været til stede i Ukraine med både mad og lægehjælp.

Og her har NGO’en kunnet arbejde gennem det eksisterende netværk bestående af 3.200 kirker, tilknyttet Operation Christmas Child.

”Vi uddeler over 11 millioner skoæsker gennem kirkenetværket, som har været der længe,” fortæller Edward Graham. Han tilføjer, at over 4.600 kirker hjælper med at pakke skoæskerne. Og her kan både store og små være med: ”Hvis en familie fx pakker fem skoæsker, tager de dem med til et af kirkernes drop-off-steder. Og derfra bliver de bragt til vores distributionscentre.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når skoæskerne er ankommet til distributionscenteret, vil frivillige tjekke, at de hverken indeholder letfordærvelige madvarer eller krigslegetøj, da mange af æskerne bliver sendt til konfliktramte områder.

”Vi ønsker ting som dukker, bolde, sjippetove, farveblyanter og farvebøger i skoæsken,” siger Edward Graham. Han tilføjer, at der er omkring 80.000 frivillige tilknyttet projektet. Foruden legetøj mm. indeholder æskerne kristen litteratur, så modtagerne i fjerne lande også får del i julens budskab gennem ”Operation Julebarn”.