I Grenaa giver de julehjælp til både krop og ånd

Kirkerne i Grenå samarbejder om Julehjælp og Julebudskab.

Folkekirken, frikirken og den katolske kirke i Grenaa samarbejder om at dele julehjælp ud. De startede i 2007, og i år har de gjort det igen fra den 9. december ud fra Grenaa Frikirkes lokaler.

– Vores fokus har været enlige forsørgere på overførselsindkomst med børn under 18 år i Norddjurs Kommune, fortæller Mette Jakobsen, som er kasserer i Kirkernes Julehjælp. Kirkernes Julehjælp har været afhængig af donationer fra velgørende organisationer, firmaer, privatpersoner og indsamlinger i de forskellige kirker.

– I år har vi oplevet stor velvilje fra forskellige organisationer, som har gjort det muligt at hjælpe 46 familier (enlige forsørgere med børn under 18 år). Behovet har heller aldrig været så stort som i år, og vi erfarer fra alle andre foreninger, der uddeler julehjælp, at ansøgningerne i år slår alle rekorder på grund af de voldsomme prisstigninger, som især går ud over udsatte børn og deres familier, fortsætter Mette Jakobsen.

Gavekort fra byens butikker

– I de første år af julehjælpen blev der indkøbt forskellige julevarer, som blev uddelt sammen med gaver til børnene. I de seneste år er varerne erstattet af gavekort til byens forretninger, da antallet af ansøgere var stigende, og dette også ville imødekomme den enkelte ansøgers præferencer, fortæller Mette Jakobsen.

– Familierne fik et gavekort til byens butikker og et gavekort til Rema 1000. Derudover er der mulighed for at vælge imellem billetter fra Pavillonen i Grenaa, børnebøger samt pakker, som private og forretninger har indleveret, der svarer til deres køn og alder.

Hjælp til krop og ånd

En lokal strikkeklub ved Grenaa Kirke har doneret forskelligt strik, og Kirkens Korshær leverer håndstøbte lys, og så er der en julehilsen fra Kirkernes Julehjælp med juleevangeliet.

– I hver pose kommer der også Udfordringens julehæfte, så vores julehjælp giver føde både til krop og ånd. Vi håber, at de, som tager imod julehjælp, også vil læse Udfordringens juleavis og få noget til deres åndelige behov, siger Mette.


Artiklen fortsætter efter annoncen: