MAF-missionær og to volontører tilbageholdt i Mozambique

Piloten Ryan Koher ses her sammen med hustruen Annabel og deres børn. Foto: MAF

Mission Aviation Fellowship beder om forbøn for løsladelse af deres pilot Ryan Koher og to senior-volontører, som har været tilbageholdt i Mozambique i en hel måned.

Det skriver The Christian Post. Ifølge MAF er Ryan Koher og de to sydafrikanske volontører angiveligt mistænkt for at have støttet oprørsgrupper. Ryan Koher (31), W.J. du Plessis (77) og Eric Dry (69) blev arresteret i kystbyen Inhambane den 4. november, mens de var i gang med at laste forsyninger til kirkelige børnehjem i Montepuez-distriktet i den uroplagede provins Cabo Delgado.

Arbejdet foregik gennem partnerorganisationen Ambassador Aviation Ltd., som har fløjet forsyninger til børnehjemmet siden 2014. Politiet konfiskerede forsyningerne, blandt andet vitaminer, håndkøbsmedicin og konserveringsmidler. De tre mænd er ifølge MAF blevet fængslet på grundlag af en ubekendt skriftlig anklage.

”Jeg opfordrer indtrængende kristne til at bede for Ryans sikkerhed og hurtige løsladelse og opfordre myndighederne i Mozambique og USA til at gøre alt for at afslutte denne fejlagtige tilbageholdelse,” opfordrede MAF’s president og CEO, David Holsten, forrige fredag.

“Ryan er en omsorgsfuld og venlig person. De seneste par år har han og hustruen arbejdet hårdt for at lære sproget og kulturen i Mozambique at kende for bedre at kunne tjene dem, der er afhængige af vores service. Denne situation er meget svær for familien. Vi er fuldt ud overbeviste om Ryans uskyld, og vi beder om, at sagen bliver afsluttet meget snart, så alle anklager bliver frafaldet og Ryan bliver løsladt,” udtalte David Holsten til CP.