MAF fløj mishandlet pige til Dr. Mukweges Hospital i DR Congo

Nobelprisvinder Dr. Denis Mukengere Mukwege har oprettet Panzi Hospital i Bukavu, hvor man har specialiseret sig i behandling af kvinder, der blev massevoldtaget af soldater.

Den kristne flyvetjeneste MAF gør det muligt for børn, der er blevet voldtaget i krig, at få en livreddende operation. Grace blev fløjet til Dr. Mukweges hospital i DR Congo, hvor hun blev opereret af specialister.

Grace* var kun 7 år, da hun blev brutalt voldtaget i udkanten af Juba for et år siden, og overgrebet gav hende alvorlige indre kvæstelser. Men takket være MAF fik Grace mulighed for at blive opereret på Nobelprisvinder Dr. Denis Mukweges hospital i DR Congo. Efter 36 dages pleje på Panzi Hospital i Bukavu i det østlige DR Congo blev Grace endelig udskrevet i september og fløjet hjem til Juba af MAF.

Grace havde døjet med voldsomme smerter på grund af skader i underlivet i flere måneder, da MAF fløj hende til Panzi Hospital, hvor Dr. Mukweges lægeteam opererede hende i august. På Juba Military Hospital i Sydsudan kunne man nemlig ikke tilbyde Grace den rigtige behandling, og lægen, Dr. Ajak Makor, bad derfor offentligheden om hjælp via radioen.

– Hendes livmodervæg er revet itu, og hun har dobbelt fistel, så det er et stort problem for hende at komme på toilettet. Hendes far har forsøgt en række klinikker i Sydsudan uden held, mens hendes tilstand er blot blevet værre. Uden behandling får hun betændelse og dør, sagde lægen over radioen.

Undgik farer på land

En lokal ngo – ’Life for African Mothers’ – fik nys om sagen og kontaktede Panzi Hospital for at få hjælp. Og fordi hospitalet allerede havde et partnerskab med MAF, blev der hurtigt samlet ind og en flyvning sat i værk for at hjælpe Grace. Rejsen frem og tilbage med fly sparede Grace og hendes familie for adskillige dages farlig rejse. Graces far, Akech, er taknemmelig over, at hans datter endelig fik den livsnødvendige behandling:

– Tak MAF for det gode arbejde, I gør for at støtte udsatte mennesker. Må Gud velsigne menneskene bag dette store arbejde, som har hjulpet min datter.

*Grace er ikke barnets rigtige navn, men er ændret af hensyn til hendes anonymitet.