Nytårstanker – Biskop Henrik Wigh-Poulsen: Vi skal tackle kriser og få gang i samtalen om folkekirken

– I 2023 drømmer jeg om, vi bliver bedre til at tackle arbejdsmiljøproblemerne, og hele den gode udfordring vi har med at være kirke for migrantkristne, siger biskop i Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen. Foto: Lars Salomonsen.

”Vi har fået en ny kirkeminister, og det er interessant, hvad hun tænker og vil,” udtrykker folkekirkebiskop Henrik Wigh-Poulsen fra Århus Stift.

Han henviser til diskussionen om Folkekirkens måde at indrette sig på. ”Jeg tror, der er muligheder for, at denne samtale kan komme op nu. Det er der rigtig mange ting, der tyder på,” mener biskoppen.
”I 2023 drømmer jeg om, vi bliver bedre til at tackle arbejdsmiljøproblemerne, og hele den gode udfordring, vi har med at være kirke for migrantkristne. Det arbejde er vi gået lidt i stå i,” fortæller Henrik Wigh-Poulsen.

Håber på Guds hjælp

Han drømmer om for vores samfund, at vi kan lære at kunne tackle de kriser, vi er inde i for øjeblikket.

”Vi har en klimakrise, der ligger og truer. Vi har en krig, der er brudt ud ikke så langt fra os. Det sætter en ny dagsorden. Som samfund må vi bevare håbet og fremdriften og viljen til at være der for dem, der har brug for os hjemme som ude. Til det må vi håbe på Guds hjælp og bistand”, slutter biskoppen over Århus Stift, Henrik Wigh Poulsen.

Læs flere nytårstanker fra kirkelige ledere: ‘Det håber vi for 2023!’