Nytårstanker – Baptistkirken: Fordomsfrit møde fremfor restriktioner

– På baggrund af Jesu liv, død og opstandelse har vi al grund til at forkynde tro, håb og kærlighed i ord og handling”, siger generalsekretær Torben Andersen fra Baptistkirken i Danmark.

”Ledelsen sætter i løbet af året en større samtale i gang, som vi kalder for Baptistkirkens revitalisering”, fortæller generalsekretær Torben Andersen fra Baptistkirken i Danmark.

”Dvs. vi vil bruge en del tid på at arbejde med fremtidens fokusområder og organisation som kirkesamfund, men på en sådan måde, at det bliver med den lokale menighed for øje,” fortæller han.

Internationalt fællesskab

”Vi er et mangfoldigt kirkesamfund, hvor mere end hver fjerde gudstjeneste om søndagen er på et andet sprog end dansk. Der er flere med burmesisk baggrund, og især her vil vi styrke samarbejdet og integrationen, beretter Torben Andersen.

Han drømmer om, at menighederne må opleve liv og vækst, og at kirken kan plante nye trosfællesskaber, der en dag kan blive selvstændige menigheder.

”Vi har gennem flere år holdt fælles sommerstævner med Evangelisk Frikirke Danmark og håber, at vi får lavet en ny aftale for de kommende år. I år skal vi arbejde med vores sendelse som menigheder, med temaer om at være sendt til verden, til lokalsamfundet og til medmennesket, med et budskab i ord og handling,” siger baptisternes generalsekretær.

Internationalt samarbejde

”Som baptister er vi bredt økumenisk engageret og i international mission med vores partnere i Burundi og Rwanda. Vi løfter den vanskelige situation i Myanmar frem, som danske medier har en tendens til at glemme, og arbejder på, hvordan vi bedst kan støtte folket i Myanmar i samarbejde med baptister der”.

Torben Andersen drømmer om, at den fornyede interesse for tro og at dele sin troshistorie med andre ikke må gå kirkerne forbi.

”Det må ikke blive mistænkeliggjort at være troende. Myndighederne må ikke lægge for mange restriktioner på trossamfundene i bred forstand for at ramme enkelte snævre grupperinger,” mener han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et godt budskab at dele

”Jeg drømmer også om, at det er medmenneskelige værdier, der styrer beslutningsprocesser i samfundets forskellige lag og ikke så udpræget økonomi, så der må være tid til ro og fordybelse og den sunde fornuft”.

”For at det kan lykkes, er mit råd, at vi giver mere plads til tro, håb og kærlighed blandt os. Når vi reflekterer over, hvad disse ord betyder personligt og i de fællesskaber, vi er en del af hver især, kan vi møde hinanden fordomsfrit og med respekt. I en tid med flere kriser er det vigtigt at minde hinanden om, at vi på baggrund af Jesu liv, død og opstandelse har al grund til at forkynde tro, håb og kærlighed i ord og handling”, slutter generalsekretær Torben Andersen fra baptistkirken i Danmark.

Læs flere nytårstanker fra kirkelige ledere: ‘Det håber vi for 2023!’


Artiklen fortsætter efter annoncen: