Nytårstanker – Folkekirkens Migrantsamarbejde: ‘Vær milde og sig pyt’

- Sognene skal være mere aktive i migrantarbejdet, mener koordinator.

– Vi må se til hinanden med større nåde og må kunne holde gang i den demokratiske samtale, mener netværksmedarbejder i Folkekirkens Migrantsamarbejde, Lucas Skræddergaard.

”Vi står overfor en stor udfordring og velsignelse med Ukraine”, fortæller Lucas Skræddergaard, netværksmedarbejder i Folkekirkens migrantsamarbejde i det Mellemkirkelige Råd.

”Det arbejde vil vi fortsat have fokus på i året, der kommer, fordi vi har folk, der står i en sårbar situation, og folk som også gerne vil hjem igen. Vi skal både skabe et hjem, medens de er her, og give dem værktøjerne til at komme hjem. Der kan kirken være med til udgøre et frirum for ukrainerne,” mener Lucas Skræddergaard.

”Folkekirken skal almindeliggøre migrantarbejde, så det bliver noget, vi tænker på som Folkekirkens almindelige væsen. Det er det mange steder allerede, men vi skal have en større bevidsthed om det i de lokale sogne”, fortæller han.

”Jeg drømmer om, at vi i 2023 må være et samfund, der er mere milde ved hinanden. At vi må se til hinanden med større nåde og må kunne holde gang i den demokratiske samtale.
For at det kan ske, er mit råd, at vi skal være bedre til at sige ”pyt” og ikke gå helt så meget op i vores egne små kæpheste, men rent faktisk lytte til, hvad den anden har at sige,” slutter netværksmedarbejder i Folkekirkens Migrantsamarbejde, Lucas Skræddergaard.

Læs flere nytårstanker fra kirkelige ledere: ‘Det håber vi for 2023!’