Nytårstanker – Luthersk Mission: ’Sæt fokus på tro i familien’

– Vi har brug for samtalen ved køkkenbordet, siger Søren Skovgaard Sørensen fra LM.

”En initiativrig gruppe arbejder med en spørgeskemaundersøgelse blandt LM-familier for at få klarlagt, hvad der er behov for af hjælp, så vi kan få noget empiri at arbejde videre med for at støtte familierne bedst muligt,” fortæller generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen.

”Familiens sammenhæng er udfordret, fordi de sociale medier og mange platforme ikke kun påvirker de unge, men os alle. De sociale medier spiller en stor rolle i vores relationer og er med til at opdele familien rundt omkring i de danske hjem.

Det påvirker også familieandagten på tværs af generationerne. Det er ærgerligt, for vi har brug for samtalen ved køkkenbordet. Både åndeligt og menneskeligt”, mener generalsekretæren.

International mission

Luthersk Mission er kendt for sit stærke globale arbejde. Om det fortæller Søren Skovgaard Sørensen:

”Internationalt har vi mange fokuspunkter. Et af de helt nye projekter er at hjælpe en bydel, som er blevet tvangsflyttet i det nordlige Cambodja. Det skaber en masse udfordringer for de hjem, som det handler om. Det er lidt uoverskueligt, hvilken retning hjælpen kommer til at tage. Men vi må bede Guds Ånd om vejledning og råd, så det kommer de lokale bedst muligt til gode”, udtrykker han.

Læs og tal om troen

Det største ønske for vores samfund er, at evangeliet må slå rod: ”Det ligger i vores navn, at Luthersk Mission drømmer om at fremme evangeliet. Og det er blevet tydeligere og tydeligere op igennem de seneste år, at Guds fred er tiltrængt”, mener Søren. Han mener, det danske samfund har brug for at erkende, at det er en del af noget større og har en skaber, som ønsker at være sammen med mennesker under alle forhold.

”Det opdager vi bl.a. ved at snakke sammen med nogle, vi kender, om, hvem Guds søn, Jesus Kristus, er. Derfor er mit bedste råd til alle at læse i Bibelen og tale med andre om det, de læser”, slutter LMs generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen.

Læs flere nytårstanker fra kirkelige ledere: ‘Det håber vi for 2023!’


Artiklen fortsætter efter annoncen: