Nytårstanker – Evangelisk Frikirke Danmark: Genopbyg de åndeligt ødelagte byer i Danmark

– Jeg drømmer om, at Guds rige med alle dets værdier må præge vores samfund mere end i dag, siger generalsekretær John Nielsen.

Evangelisk Frikirke Danmark (tidligere Missionsforbundet) forventer at se en revitalisering af sine eksisterende menigheder og plantning af nye trosfællesskaber og nye menigheder i 2023, fortæller generalsekretær John Nielsen.

”Vi kalder processen ”VITAL”. Det er et tilbud til den enkelte menighed, og målet er sunde og missionale menigheder, der er åbne og betydningsfulde for det samfund, som den enkelte menighed er en del af”, fortæller John Nielsen.

”Samtidig arbejder vi med at bryde nyt land gennem nye initiativer på steder, hvor vi ikke i forvejen har menigheder. I øjeblikket er vi i gang med tre nye trosfællesskaber i Jylland. Vi vil også gerne i gang på Sjælland og Fyn”, drømmer han.

Esajas’ store vision

”Landsledelsen bærer en drøm om, at vi mere og mere må se en opfyldelse af bibelordet fra Esajas kapitel 61,1-4. Det handler om at være fællesskaber og kirker, der rækker ud til dem, som er knuste af forskellige livssituationer.

Vi vil bringe frigivelse til dem, der er fanget af alt muligt, og nåde og trøst fra Gud, fx ved at være medarbejdere på at genopbygge åndeligt ødelagte byer,” perspektiverer generalsekretæren. Han erkender, det er en stor vision, Esajas præsenterede.

”Jesus opfyldte den, og vi ser også et kald til at stræbe efter den i vores tid. Jeg drømmer om, at vi må se noget af dette opfyldt i 2023. Jeg drømmer også om, at Guds rige med alle dets værdier må komme til at præge vores samfund mere end i dag og med en deraf følgende forandring ind i forskellige miljøer,” siger generalsekretær John Nielsen fra Evangelisk Frikirke Danmark, og han slutter:

”Bed for vores land. Danmark har brug for at blive omsluttet af bøn. Kirkens forbøn for landet kan gøre en stor forskel for mennesker og samfund”.

Læs flere nytårstanker fra kirkelige ledere: ‘Det håber vi for 2023!’


Artiklen fortsætter efter annoncen: