Unge pakker ’adventshjælp’ til 74 bornholmere

25 unge fra Luthersk Mission i Rønne har pakket kasser med tidlig julehjælp til folk på øen.

I Rønne Missionshus arbejdede de unge ihærdigt med at fordele madvarer, gavekort, bøger, juleklip og brætspil ligeligt til de 74 modtagere. Fotos: Anders Solgaard

Forrige tirsdag var 25 unge fra Luthersk Missions Ungdom mødt op i Rønne Missionshus. Indenfor stod bordene fyldt med madvarer, brætspil, gavekort, bøger, juleklip og andre gode sager.

74 bornholmere havde ansøgt om adventshjælp, og selvom puljen fra Luthersk Missions Ungdoms landskasse i første omgang kun rakte til 50 pakker, blev der fundet lidt ekstra penge, så alle ansøgere kunne få hjælp.

Økonomisk krise

”Mange af dem, der har søgt, angiver, at det skyldes de stigende mad- og energipriser. Andre er enlige forældre, er syge eller har på andre måder svært ved at få det til at hænge sammen. Derfor er vi virkelig glade for at kunne hjælpe – og de unge gav også udtryk for, at det gav rigtig god mening at bruge deres tirsdag på at pakke,” fortæller Anders Solgaard, der er præst og ungdomskonsulent i Luthersk Mission på Bornholm.

Adventshjælpen blev uddelt 4 forskellige steder allerede før Første Søndag i Advent. Uddelingen foregik hos LM-Kirken Vestbornholm i Rønne Missionshus; hos LM på Nybrovej 36 i Østerlars; hos LM Aakirkeby og i LM-Kirken Østbornholm i Nexø.

Øremærkede beløb

Pengene til projektet er indsamlet i Luthersk Missions kirker, missionshuse, ungdomsforeninger og junior- og børneklubber, så mange af de unge har selv været med til fx sponsorløb, småkagesalg, auktioner og alt muligt andet.

På landsplan er der samlet omkring 500.000 ind til jule- og adventshjælp, som er blevet uddelt over hele landet. Normalt går landsindsamlingen til et arbejde i udlandet, men pga. usikkerheden med corona, da dette års projekt skulle planlægges, blev det til et projekt i Danmark. Og det er de 74 modtagere af adventshjælpen på Bornholm nok glade for.