Danmarks Indsamling 2023: Hjælp til sårbare børn

Danmarks Indsamling præsenteres af værterne Ulla Essendrup, Katrine Muff og Sara Bro. Foto: DR

Danmarks Indsamlingen har fundet sted siden 2007, og igen i år skal hele Danmark samle ind, og det sker, som sædvanlig, i et stort TV-show, som vises på DR 1 lørdag d. 4. februar 2023.

I år er temaet: Hjælp verdens sårbare børn. Lige nu oplever vi alt for mange kriser, hvor verdens fattigste børn er de største ofre. Deres nød er umenneskelig og kræver handling nu. Derfor har organisationerne bag Danmarks Indsamlingen besluttet, at hjælpen i år skal gå til børnene. Man bruger OECD’s liste over de fattigste lande i verden som udgangspunkt for, hvor hjælpen skal sendes hen.

En erfaren værtstrio bestående af Sara Bro, Ulla Essendrop og Katrine Muff er klar til at præsentere den fem timers live-udsendelse fra Værket i Randers.

Mange står bag

Organisationerne bag Danmarks Indsamling er 12 store, danske NGO’er. Det drejer sig om disse partnere: Folkekirkens Nødhjælp, UNICEF, SOS Børnebyerne, Røde Kors, Red Barnet, Mellemfolkeligt Samvirke, Læger uden Grænser, OXFAM IBIS, DRC Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, CARE og PlanBørnefonden. Disse organisationer har alle konkrete udviklingsprojekter i de enkelte lande, som der gives tilskud til.

De 12 organisationer bag Danmarks Indsamling har forpligtet sig til, at der aldrig må gå mere end syv pct. til administration. Dette sker for at sikre, at pengene går til projekter og ikke bare drukner i administration. Vil man vide mere om indsamlingen, og hvordan man kan være med til at støtte, så findes der mere information på www.danmarksindsamling.dk