Højtlæsning fra Bibelen topper alle norske podcastlister

I Danmark kan man lytte til ”BibelTid”, som er Bibellæser-Ringens gratis app med inspiration til bibellæsningen.

Podcasten ”Bibelen på 1 år” var egentlig bare en idé, som kom undervejs, fortæller teamet bag podcasten, som er den mest populære i Norge netop nu.

Det skriver Dagen.no.

– Det er vildt sjovt. Jeg forstår mig ikke helt på alle algoritmerne, men det er utrolig sjovt. Jeg er simpelthen lidt overrasket, siger en begejstret Jarle Haugland, der er daglig leder af Tro og Medier. Han takker også bibelselskabet Norsk Bibel for deres støtte til projektet.

Sidste tirsdag eftermiddag lå ”Bibelen på 1 år” nemlig øverst både på Spotifys topliste og Podtails topliste foran alle norske humor-podcasts, true crime-podcasts og politiske podcasts. ”Bibelen på 1 år” ligger også helt øverst på Apple’s liste over de mest populære podcasts i Norge netop nu.

Det mest glædelige er, at det er Bibelen, de lytter til, ikke at det er os, som har lavet podcasten, siger Haugland.

Tre-retters menu på 15 minutter

Hver podcastepisode indeholder ”en forret fra Ordsprogene, en hovedret fra Det Gamle Testamente og Det NyeTestamente, og afslutningsvis en dessert fra Salmernes Bog”. Det tager omtrent 15 minutter at lytte sig igennem hver af disse episoder.

Og hvis man gør det hver dag, vil man sidst i december have lyttet sig igennem hele Bibelen. Frikirkepastor Daniel Sæbjørnsen har lagt stemme til podcasten. Han fortæller, at han fik ideen under en løbetur i foråret 2020, og at denne idé nu er blevet til to store podcastprojekter med flere end hundrede tusinde lyttere. For mig er det en bekræftelse på, at ideen om at indlæse hele Bibelen på podcast var fra Gud, siger han.

Daniel Sæbjørnsen har brugt hundredvis af timer på at indlæse Bibelen fra sin egen stue i kælderen, skriver Dagen. Og speakeren forventer, at hans projekt vil finde anvendelse flere gange og på forskellige måder. Det er tydeligt, at det har ramt et behov blandt kristenfolket for at høre Guds ord. Responsen har været overvældende, og jeg er meget taknemlig, siger Daniel Sæbjørnsen.