’Jesu Venner’ starter i Sønderjylland

Johanne og Einar Mikkelsen var for godt 12 år siden med til at starte Jesu Venner i Aarhus.

Inspireret af Jesu Venner i Aarhus, har Jesu Venner i Sønderjylland netop haft deres første møde den 20. januar på Felsted Bibliotek, Damms Gård.

Ella Olesen, som havde lånt biblioteket, sendte indbydelser ud via Facebook og uddelte flyers.

– Det var en opmuntring at se 17 deltagere, siger Ella. Der var en skøn, tværkirkelig blanding af yngre og ældre, nye og modne kristne fra både Rødekro, Gråsten, Aabenraa og Sønderborg.

Vision for Sønderjylland

– Umiddelbart havde jeg ingen vision, men min veninde havde besøgt Jesu Venner i Aarhus og var blevet inspireret til at starte det samme i Sønderjylland. Så tog jeg tanken op, som Gud gav mig for mange år siden, om at invitere til undervisning med kompetente undervisere. Det gav god mening for mig, da jeg selv nemmere tilegner mig ny viden gennem det, der høres, i stedet for det, der læses i undervisningsbøger. Og det giver yderligere styrke i troen at være fælles om at lytte og bagefter drøfte undervisningen, fortæller Ella.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

– Første gang havde vi booket et lokale til 24, og der kom 17. Min drøm er, at vi bliver nødt til at låne et større lokale på “Damms Gård”, hvor der er plads til 125 personer. Så jeg forventer at se folk fra flere sønderjyske kommuner, når “rygtet” spredes, at her er der god viden at hente. Jeg forventer, at de næste indbydelser spreder sig, og den positive oplevelse fortælles videre, så det gør andre nysgerrige efter at høre den gode undervisning ud fra Guds ord.

Hvem kan deltage?

– Alle med en interesse for fordybelse i Guds ord. Der forventes ingen forkundskaber ud over at være nysgerrig om tro og sulten efter mere af Jesus, slutter Ella Olesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesu Venner i Aarhus

Udfordringen har interviewet Ejnar Mikkelsen, som for 12-13 år siden sammen med to andre startede Jesu Venner i Aarhus. Navnet var inspireret af Jesu ord i Joh 15,14: ”I er mine venner, hvis I gør, hvad jeg byder jer”, og missionsbefalingen i Mark. 16,15.

Hvordan vil du beskrive Jesu Venner i Aarhus?

– Jesu Venner i Aarhus er et kristent fællesskab, der har som opgave at forkynde evangeliet og gøre de troende til disciple af Jesus og ikke kun til kirkegængere i traditionel forstand. Vi har forskellige menighedsbaggrunde, nogle er nye troende og andre har været troende i mange år. I fællesskabet er vi aldersmæssigt både unge, gamle og midt imellem, siger Ejnar Mikkelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:–  Vi besøger andre byer i Danmark og forkynder evangeliet på gaden sammen med de lokale disciple der. Vi deler bibler og traktater ud på flere forskellige sprog. Én gang om året har vi vor årlige sommertur til en af Danmarks smukke øer. Vi kalder den en ”evangelisations-, fællesskabs- og naturtur”. Der holder vi så friluftsmøder med musik og sang og besøger, hvis muligt, et af de lokale plejehjem.

– Gademission er fast én gang om ugen i Aarhus City og én gang om måneden i Gellerup i Brabrand blandt indvandrere. Vi medbringer et lille bord med bibler og traktater på forskellige sprog, skilte og en lille ghettoblaster, hvorpå vi spiller kristen musik. Vi mødes i hjemmene mindst én gang om ugen til fællesskab, bøn og lovsang. Vi betragter os også som en åndelig familie og hjælper hinanden efter behov

– Vi arrangerer jævnligt discipeltræningsdage på Viby Bibliotek for lokale disciple i Aarhus og omegn, og ca. hver 3. måned søger vi at samle disciple også fra andre dele af landet til inspiration og opmuntring for hinanden. Vi søger at få kvalificeret undervisning i apostlenes lære og i hele Guds ord til fælles opbyggelse. Da vi startede møderne på biblioteket, havde jeg en vision, hvor jeg så en masse mennesker stå i kø udenfor på gaden, fordi de ville ind og være med på mødet. Men de kunne ikke komme ind, fordi mødesalen var propfyldt med mennesker. Min hustru Johanna fik for flere år tilbage en drøm, hvor hun så mennesker i hvide klæder samlet i et lokale, der hed ”Salen”. Det lokale, hvor vi holder møder, har netop dette navn, slutter Ejnar Mikkelsen.

Man kan kontakte Ejnar Mikkelsen på 30276109.


Artiklen fortsætter efter annoncen: