Lovsang på tværs af kirker

Josefine Fuglsang fra den fælleskirkelige arbejdsgruppe leder lovsang.

For andet år i træk afholdes konferencen ”Lovsyng” for alle lovsangsinteresserede. I år finder konferencen sted d. 3. og 4. februar i Citykirken i Århus.

Konferencen fandt sted for første gang i januar 2022, og der var 280 deltagere og 400 til lovsangsaften. I år håber man på 200 deltagere. Konferencen er tværkirkelig og åben for alle.

Vil inspirere

Arbejdsgruppen bag Lovsyng har en klar vision for at afholde konferencen: ”Vores værdier er tilbedelse, inspiration og netværk. Vi ønsker at se et folk i tilbedelse. Vi ønsker at samles om at løfte navnet over alle navne op og at dele lovsangen med hinanden.”

Arrangørerne oplever et behov for en tværkirkelig konference og særligt for folk, som er en del af lovsang på en eller anden måde i deres kirker.

Seminarer for alle

Der er foreløbig tre seminarer på programmet: ”Gamle ord, der vækker genklang” med Peter Højlund og David Skarsholm. ”Levende lovsang” – et seminar om profetisk lovsang med Johnny Hansen og Christoffer Højgaard.

”Tilbedelsens kerne” med Keld Dahlmann, som vil tale om kernen af, hvad “tilbedelse” er i et menneskes liv, såvel teologisk som praktisk. Derudover får konferencen besøg af Simon Pedersen og Arvid Asmussen, som vil stå for lovsangen d. 4. februar. Listen over seminarer vil løbende blive opdateret på hjemmesiden lovsyng.dk, hvor man også kan finde programmet og tilmelde sig.

Det er Youth for Christ (YFC), som står bag konferencen, men der er nedsat en fælleskirkelig arbejdsgruppe, som består af: Christoffer Højgaard, Simon Lionel Nielsen, Josefine Fuglsang, Nicolai Maksten, Pernille Ward og Victoria Dam. Fælles for dem alle er, at de brænder for lovsang og selv er aktive lovsangere.