Nytårsforsætter er faktisk gavnlige

Anne Manning. PA for redaktøren

Et nyt år er altid spændende. Håb og forventninger om bedre ting stiger op i os. Mange af os tænker taknemmeligt på det forgangne år, mens nogle af os bare er glade for, at vi kan starte på en ny måde.

Uanset hvad, er et nyt år som at træde ud i det ukendte eller at kaste sig ud på det dybe vand. Vi ved aldrig, hvad et nyt år kan bringe. Men med vores tro på Ham, der holder vores fremtid i sin kærlige hånd, kan vi træde ind i det nye år med fred. Vi ved, at Han går foran os.
Når vi begynder et nyt år, er der mange af os, der har nytårsforsætter om at lave ændringer i vores liv.

Efter min mening – og ifølge statistikker – er det godt med gode beslutninger. 64% holder fast i deres forsæt efter en måned, og 46% holder stadig fast efter 6 måneder. Det lyder måske ikke af meget, men uden at træffe nogen beslutninger er det kun 4 %, der holder fast i deres mål efter 6 måneder.

Ud fra disse statistikker kan man udlede, at selv om det er en udfordring at tage beslutninger, og selv om det er et emne, som mange spøger med og griner ad, så er det stadig gavnligt at have nytårsforsætter. Statistikken viser også, at de fleste beslutninger drejer sig om at tabe sig, spise sundt, holde op med at ryge eller drikke og få mere motion.

Bemærk, at de fleste fokuserer på kroppens velbefindende, hvilket er en rigtig god ting. Kroppen er min bolig her på jorden. Hvis jeg ikke passer på den, bliver jeg nødt til at forlade jorden hurtigere end forventet! I stedet for at lave et nytårsforsæt, der kun fokuserer på kroppen, hvorfor så ikke lave et nytårsforsæt om at berige min sjæl og ånd i det kommende år?

Hvad med at beslutte at bevare en sund sjæl ved at lave en liste over alle dem, der har fornærmet dig i det forgangne år og derefter brænde papiret efter at have tilgivet dem for sårende bemærkninger og fornærmelser? Hvad med at beslutte at udvikle en sund sjæl ved at være særlig opmærksom på, hvad du fodrer dine tanker med i det kommende år? Hvad med at udvikle venskaber, der vil udfordre dig til at vokse og modnes i dit åndelige liv?

Hvad med at beslutte at læse Bibelen i løbet af et år? Vidste du, at hvis du bruger 15 minutter hver dag på at læse 4 sider af Bibelen, så kan du læse hele Bibelen på et år! Du kunne også beslutte at finde en mentor og holde et regelmæssigt månedligt møde for at evaluere din åndelige vækst med det formål at slutte 2023 et bedre sted, end hvor du er nu.

Et forsæt er bedst, når det tager hensyn til krop, sjæl og ånd, og når det er lavet med henblik på at opnå en ændring af livsstilen i løbet af året, snarere end et modefænomen, der varer et par måneder og derefter forsvinder. Alvorlige livsstils-beslutninger skaber vækst og udvikling. De holder i fremtiden. Vælg et målrettet, livsstilsforandrende forsæt i år, og held og lykke med det!


Artiklen fortsætter efter annoncen: