5000 unge til europæisk Taizé–konference i Rostock

Den 45. europæiske Taize-konference for unge voksne samlede 5000 i byen Rostock i Nordtyskland fra 28/12-1/1 2023.

Den 45. Taizekonference for unge i Europa fandt sted i Rostock fra 28. dec.-1. januar. Foto: Wiesia Klemens

Den 45. europæiske Taize-konference for unge voksne samlede 5000 i byen Rostock i Nordtyskland fra 28/12-1/1 2023.

Taizé-fællesskabet samt lokale kirker og borgere fra Rostock og oplandet tog imod de 5000 unge, hvoraf de fleste kom fra europæiske lande. Der var fællesbøn og seminarer i konferencecenteret HanseMesse, og de mange åndelige arrangementer fandt således sted i et af de mest sekulariserede områder i Europa, påpeger arrangørerne. Men de civile myndigheder har aktivt støttet det store arrangement, og den tidligere forbundspræsident Joachim Gauck talte ved gudstjenesten den 30. december.

Ved ankomsten hørte deltagerne et budskab fra Taizés leder, Brother Alois, om ”Indre liv og solidaritet”, hvilket var temaet for cellegruppernes morgensamlinger under konferencen. Før sin ankomst til Rostock havde Brother Alois besøgt Ukraine, og han fortalte om sit indtryk fra det krigshærgede land:

“Mange unge har de seneste år besøgt Taizé og de europæiske konferencer. Der vil være næsten 300 af dem til mødet i Rostock, men mange andre er ikke i stand til at komme på grund af krigen. Jeg valgte derfor at møde dem og fortælle dem om vores solidaritet med dem under denne frygtelige prøvelse.”