Flere muligheder for tilskud til efterskoleophold

Under overskriften ”Børn fra middelklassen præger efterskolerne”, skriver Indre Missions blad Impuls, at forældre, som ikke har råd til at sende deres barn på efterskole, kan søge støtte ved at henvende sig direkte til skolen.

I artiklen oplyser formanden for Efterskoleforeningen, Torben Rasmussen, at foreningen flere gange – men hidtil forgæves – har henvendt sig til undervisningsministeren for at sikre forhøjet tilskud til de familier, som har færrest midler.

”Det er vigtigt, at efterskolerne er et tilbud til hele Danmark,” fastslår formanden. Men der findes også en anden mulighed for mindre-bemidlede, understreger forstander på Frøstruphave Efterskole, Anders Østerby. Han har en opfordring til de forældre, som har svært ved at få råd til deres barns efterskoleophold:

”Det er ret vigtigt, at man ikke opgiver drømmen om efterskole, før man har spurgt, hvor meget støtte man kan få. Alle efterskoler har midler, så vi kan hjælpe familier, der har brug for det,” siger Anders Østerby.