’Vær klar til rystelserne’

Af Bodil Lanting

Mange mennesker lider af nyhedstræthed, for man orker ikke at følge med i de frygtelige begivenheder, der omtales i medierne døgnet rundt. Jesus har advaret os om både forfølgelser, lovløshed og kolde hjerter, men han talte også om, at det vil være en tid, hvor evangeliet skal forkyndes i hele verden.

Flere kirkeledere ser netop nu en interessant parallel mellem øget kristenforfølgelse i hele verden og store vækkelser i dele af den kristne kirke, skriver Chris Mitchell fra CBN News. Han citerer blandt andre Heidi Baker (Mama Heidi), som har beskrevet terrorgruppen al-Shabbab’s grusomme forfølgelser af kristne i Mozambique.

”Der er stor konflikt, hvor al-Shabbab er, og de er meget opsatte på at indføre sharia-love. Jeg tror, det har meget med gas og olie at gøre. Det er også en åndelig konflikt, men vi har aldrig nogensinde tidligere set noget lignede. Samtidig lærer mennesker Jesus at kende, ja de styrter ligefrem hen imod Ham. Så det er den sværeste tid, vi har oplevet – men også en af de herligste,” siger Mama Heidi.

Hun har samtidig et klart budskab til kristne i hele verden: ”Vær klar til rystelserne. Jeg ved godt, at folk helst vil bede imod rystelser, og der er selvfølgelig ingen, der ønsker hverken forfølgelser eller krig eller terror eller hungernød eller oversvømmelser eller orkaner. Men når vi læser slutningen af Bogen, er det de ting, der sker nu, og de vil bare øges,” advarer Mama Heidi.

En anden kirkeleder, Cindy Jacobs fra organisationen Generals International, melder om vækkelser mange steder i verden: ”Gud rejser sig, og Han bringer vækkelser. Vi ser det mange steder. Der er bogstaveligt talt millioner, som bliver frelst,” siger Cindy Jacobs. Hun tilføjer: ”Der er millioner i Iran. Gud har en stor bevægelse i gang i Iran netop nu. Det er en meget spændende tid, vi lever i. Så bliv ved med at se på sejrsprisen, ikke på problemerne!”

Også Andrew Brunson, der som ”Guds gidsel” sad fængslet i Tyrkiet gennem to år på grund af falske anklager, har det budskab til kristne i hele verden, at vi skal forberede os på forfølgelser. Og den bedste forberedelse er ikke, at vi dukker os, holder lav profil eller isolerer os, men at vi søger Gud.

”Det er ikke en del af vores verdensbillede, men vi går hen imod en tid med større mørke og problemer i hele verden, og vi er nødt til at gøre hjertet klar, så vi kan stå fast, når rystelsen kommer. Det at være nær Gud og kende Ham var den bedste forberedelse for de vanskeligheder, jeg mødte i fængslet,” fastslår Andrew Brunson.

Cindy Jacobs minder om, at Gud vil ryste verden – og at han netop vil gøre det for at lede mennesker til frelse. Kristne skal have tillid til Gud, for han er en god Far – men samtidig er det godt for kristne at være forberedt på vanskeligheder her i verden, fx ved at undgå gæld, lyder hendes råd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus advarede om, at lovløsheden vil gøre kærligheden kold hos mange. Rystelserne kommer. Men vi skal vogte vore hjerter og hverken lade os påvirke af det onde eller miste modet. Nogle kristne har kald til at forkynde evangeliet gennem forskellige former for kirkeligt arbejde. Andre går ind i politik eller blander sig i den offentlige debat for at præge samfundet.

Atter andre har kald til bøn og opgaver, som sker mere i det skjulte. Men vi kan hver især sprede lys, så længe vores kærlighed ikke bliver kold på grund af lovløsheden i verden. Vi må glæde os over at kende Gud og tjene Ham, uanset om andre gør det onde. Og Han har gang i noget ufattelig stort.

Lyset skinner allerede i verden, og mørket får ikke bugt med det!


Artiklen fortsætter efter annoncen: