Fokus på ’Venskab Først’

NGO’en Mahabba Danmark inviterer til inspirationsdag og årsmøde den 25. februar.

Danske Patrick McDonald, som er missionær i Oxford, taler om ”Venskab Først”.

Mahabba Danmark holder inspirationsdag i Odense den 25. februar 2023 for at udruste kristne til at møde muslimer med evangeliet ved hjælp af ressourcematerialet ”Venskab Først”.

– Vi vil være i bøn for muslimer på inspirationsdagen, skriver arrangørerne.

Mahabbas vision

Om visionen for arbejdet og introduktionen af materialet Venskab Først forklarer Mahab-ba Danmark:
”Kristne i Danmark bliver i stigende grad opmærksomme på islam og de ca. 250.000 muslimer, som bor her, men er typisk også usikre på, hvordan de skal agere.

Muslimer udgør omkring en milliard af jordens befolkning, og Gud elsker hver enkelt af dem. Han ønsker, at de igennem Jesus Kristus må lære ham personligt at kende, og at de må erfare al hans velsignelse. At udelukke muslimer fra at høre Guds invitation ville være religiøs diskrimination, og Gud søger medarbejdere til denne fantastiske opgave.

Det er ikke blot noget, som ’specialisterne’ må tage sig af, men er et kald til hele kirken.”

Hovedtalere

Sebastian Olesen fra Vollmose taler om ”Elsk muslimer – også når det er svært”.

Der vil være foredrag ved den danske missionær Patrick McDonald, som bor i Oxford og har stor erfaring med Mahabba i England, Belgien og Danmark. Også Sebastian Olesen, som har læst bachelor i interkulturel pædagogik og arabisk, medvirker og taler om ”Elsk muslimer – også når det er svært”. Sebastian Olesen har været med til at starte kirkefællesskabet Vineyard Vollsmose.

Under Inspirationsdagen vil der være lovsang ved koret Omid, vidnesbyrd, gruppedrøftelser, åben mikrofon og bøn.

Praktiske forhold

Stævnet finder sted i Bykirken, Østergade 57-59, 5000 Odense C. Pris: – 300 kr. inklusiv morgenmad, frokost, kaffe og sandwich; dog er prisen 150 kr. for studerende, mens stævnet er gratis for asylansøgere. Tilmelding og betaling på konto nr. 9570 13121230 eller MobilePay 977754. Skriv “MI23 + navn og gerne telefon nr. og E-mail”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Styregruppen

Mahabba.dk’s styregruppe består af Niels Peder Nielsen fra Silkeborg Oasekirke; Patrick McDonald, missionær i Oxford; Poul Martin Nielsen fra Silkeborg Oasekirke; Sebastian Olesen fra Vineyard Vollsmose; Else Wiwe fra Luthersk Mission; Jens Erik Asmussen, International præst, Åbenkirke i Herning; Clement Dachet, Århus Valgmenighed samt Palle Flyger fra Mosaik kirkerne og Dansk Europamission.

Mahabba opmuntrer danske kristne til at oprette lokalgrupper, der kan danne rammen om regelmæssig bøn for muslimer og til at arrangere fællesskaber, der fremmer forståelsen mellem muslimer og kristne.

Kurset Venskab Først

Kurset er produceret af InterserveUK og er en ressource, der kan udruste kristne med vision, mod, evner og konkrete ideer til, hvordan vi bliver venner med muslimer i vores nabolag og begynder at dele Kristus med dem. Venskab Først er ikke et udtømmende studie i islam. Hovedfokus ligger på muslimer som mennesker, hvordan vi opnår en større forståelse for dem, danner gode venskaber med dem og deler det største udtryk for kærlighed, vi kender: Nemlig Jesus Kristus. Det sker gennem:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et seks ugers kursus med elevhæfte (trykt), lederhæfte (streames eller købes) og et ca. 6 timers interaktivt videoformat, udfærdiget af eksperter + Vidnesbyrd og cases fra det virkelige liv + Ugentlige opgaver og ekskursion

PS: Kurset kræver ingen forkundskaber i forhold til islam eller muslimer.

Venskab Først er den første udgivelse på Forlaget Mahabba. Elevhæftet koster 150 kr, mens et Ledersæt (Elevhæfte, online lederhæfte og -video koster 250 kr). Materialerne kan bestilles på: forlag@mahabba-admin.dk