Romantisk weekend til gavn for parforholdet

Ægteskabsdialog i Danmark arrangerer et hotelophold med inspiration for ægtepar.

Elisabeth og Johannes Glenthøj, Erna og Jens Nielsen, Mirjam og Jan Nielsen.

NGO’en ÆgteskabsDialog holder den 17. – 19. marts 2023 en Dialogweekend på Virksund Kursuscenter.

Det bliver en weekend for par, som ønsker at gøre noget godt for hinanden og parforholdet.

Tid til fokus på hinanden

Teamet bag ÆgteskabsDialog forklarer om konceptet:

– Hverdagen som ægtepar i dagens Danmark kan være udfordrende. Tiden går hurtigt, arbejdet kalder, og børnene skal også have opmærksomhed. Som ægtepar tænker man tit, at det vil være dejligt med en romantisk weekend, væk fra dagligdagen og med fokus på hinanden.

Dialogweekenden foregår på hotel med god mad og alt, hvad dertil hører, samtidig med, at man som par får mulighed for at blive inspireret i sit ægteskab.

Inge og Niels Jørgen Lassen

At vokse sammen

Ideen med et ægteskabsdialog-kurset er, at man som par vokser endnu tættere sammen og oplever at få en tættere relation til hinanden ved hjælp af den undervisning og de redskaber, man får i løbet af weekenden.
Organisationen lægger vægt på, at man ikke behøver at have problemer i ægteskabet for at tage med. Det handler mere om at få en positiv indsprøjtning i forholdet til den hverdag, man lever i – og det er ikke tilladt at have børn med på kurset.

Kommunikation

I løbet af weekenden bliver der fokus på relationer og kommunikation. Der vil blive behandlet emner som: Hvordan forholder I jer til jer selv, jeres indbyrdes forhold, glæde, liv og vækst i ægteskabet – men også de lidt svære emner som: Hvordan håndterer I opmærksomhed overfor hinanden, lyttemønstre og seksualitet.

Kurset foregår som en vekselvirkning mellem oplæg fra lederparrene og opgaver, hvert ægtepar arbejder med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ikke terapi

Kurset bygger på det kristne livs- og menneskesyn og underviserne er kristne, men man skal ikke være kristen for at deltage. Der er dog ikke tale om et terapi-kursus, så hvis man som par har større problemer, anbefales det, at man søger professionel hjælp. Udbyttet af kurset er størst, hvis man har været gift i mere end 5 år.

Et godt tilbud

Holdet bag ÆgteskabsDialog er ganske almindelige par, i alle aldre og på alle stadier i livet. De kender på egen krop, hvordan en hverdag som ægtepar er og øser ud af deres erfaringer.
Det koster 500 kr. at deltage, da de ønsker, at det skal være muligt for alle par at deltage, uanset økonomisk situation. Weekenden finder sted fra fredag d. 17. marts kl. 19 til søndag d. 19. marts kl. 16.30 og foregår på Virksund Kursuscenter. Man kan læse mere og tilmelde sig på www.aegteskabsdialog.dk

I weekenden 17.-19. marts medvirker teamet Inge og Niels Jørgen Lassen, som er hhv. lærer og jobkonsulent; Mirjam og Jan Nielsen, som begge arbejder indenfor det sociale område, og Erna og Jens Nielsen, som er hhv. sognediakon og lærer. Disse par er alle aktive i en kristen menighed, og de har gennemgået et grundigt supervisionsforløb for at kunne blive kursusholdere på dialogweekenden.
Også Elisabeth og Johannes Glenthøj, som begge er uddannede teologer og præstepar på Samsø, medvirker.
Dialogweekenden holdes på Virksund Kursuscenter, Livøvej 5, 7840 Højslev.


Artiklen fortsætter efter annoncen:ÆgteskabsDialog er en frivillig organisation, som er en del af et internationalt arbejde, International Lutheran Marriage Encounter.

Læs også: Ægteskabsdag i Kolding