Kong David er nævnt på den 2900 år gamle Mesha-stele

Mesha-stelen har en tekst, der omhandler Kong Mesha af Moabs krig mod Israel og Juda for 2900 år siden.

Forskere har nu med nye teknikker kunnet afsløre, at Kong David også er nævnt i en ikke-bibelsk kilde. Man har nemlig fundet ”Davids hus” nævnt på Mesha-stelen fra det 9. århundrede f. Kr.

Med denne omtale på basalt-stelen om Kong Mesha af Moab kan mange forskere lettere se Kong David som en historisk person, skriver Biblical Archaeology Review ifølge Christian Headlines. Mesha-stelen eller Moabit-stenen blev fundet i 1868, men den blev desværre beskadiget året efter. Nogle dele af stelen blev derfor ulæselige, men forinden havde forskerne fået taget et aftryk, så man har kunnet læse den oprindelige tekst, oplyser Biblical Archaeology Society.

Stelen fortæller om Kong Mesha af Moabs sejre, og den beskriver tilsyneladende nogle begivenheder, som også omtales i 2 Kongebog 3, hvor Moab angriber det delte rige Israel og Juda. Forskerne André Lemaire og Jean-Philippe Delorme skrev i Biblical Archaeology Review, at ny teknologi bekræfter, at stelen nævner ”Davids hus”. Med nye fotografiske teknikker har det nemlig været muligt at gennemlyse det nu 150 år gamle papiraftryk af den ubeskadigede sten, forklarer forskerne.