Mission Øst uddeler mad, tæpper og varmt tøj til jordskælvsramte i Syrien

Lige nu uddeles mad til 500 personer i Aleppo. Flere får hjælp, efterhånden som pengene kommer ind.

Mission Øst samarbejder med den lokale organisation SHEILD om at uddele mad til foreløbig 500 personer i det jordskælvsramte Aleppo i det nordlige Syrien. To jordskælv ramte Tyrkiet og Syrien mandag morgen den 6. februar – det første målte 7,8 på Richter-skalaen. Nu er Mission Øst i fuld gang med at indkøbe og uddele mad gennem suppekøkkener, som spontant er blevet etableret i kirker og lokale foreninger.

– Det er så tragisk, at de folk, der allerede har gået så grueligt meget igennem, bliver udsat for denne voldsomme katastrofe, fortæller Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen. Mission Øst sendte i de første timer efter jordskælvet straks 100.000 kroner af organisationens såkaldte katastrofemidler. Pengene går til akut livreddende nødhjælp de første timer og dage efter jordskælvet.

Flere midler søges til at øge indsatsen, og private givere udviser allerede solidaritet med ofrene. Fokus er lige nu på at uddele mad, tæpper, frakker og varme sokker til dem, der har mistet alt.

– De folk, der fik reddet sig ud, inden bygninger styrtede sammen, har mistet alt. Siden jordskælvet har vejret været præget af regn, slud og sne, som gør situationen endnu mere akut for dem, der er fanget under nedstyrtede bygninger, og dem, der nu må huses under åben himmel, fordi deres hjem ikke er mere, fortæller Betina Gollander-Jensen. Hjælpearbejdet koordineres fra Mission Østs kontor i den syriske hovedstad Damaskus.

– Jeg er imponeret over alle ngo’er – store og små – som er gået sammen om at hjælpe jordskælvsofrene. Og der er brug for alle gode kræfter. Derfor samarbejder vi på kryds og tværs for at løfte opgaven i flok. Og vi skal nok regne med, at indsatsen varer flere måneder frem, fortæller Betina Gollander-Jensen.