Ofre for jordskælv søger ly i kirken

Dansk Europamissions lokale partnerorganisationer er på pletten med hjælp til de nødstedte.

Lokale tyrkiske kristne uddeler nødhjælp til ofre for jordskælvet.

Dansk Europamissions lokale kristne partnerorganisationer i Tyrkiet og Syrien er på pletten – og rækker ud til de nødstedste.

Dansk Europamissions givere har siden 2014 givet nødhjælp til udsatte i Syrien – gennem lokale kirker. Efter de voldsomme jordskælv i den seneste uge er lokale kristne nødhjælpsteams også til stede og hjælper udsatte.

Ofre for jordskælv har søgt tilflugt i kirke i Aleppo

Folk søger ly i kirken

En præst fra Aleppo i Syrien fortæller: “Folk søger ly i kirken mod kulde og regn, da deres huse er ubeboelige og de er meget bange for efterskælv.” En anden præst fortæller: ”Vi har akut brug for medicin, mad, tæpper, tøj og materiale til opvarmning, det er meget koldt og det regner og sner. Mange huse er styrtet sammen eller er ubeboelige. De har brug for akut hjælp, regeringen har slået nogle telte op, men det er ikke nok til alle sammen. I Aleppo leder mange efter steder at bo, fordi deres huse er ubeboelige. Folk er bange for efterskælv. I Shahbah-området er kirkerne omdannet til nødsheltre der sikrer husly. Mange overnatter også i kirkerne. For at folk kan vende tilbage til deres hjem, i hvert fald de huse, der kun var det delvist ødelagt, vil reparations- og renoveringsarbejde snart være nødvendigt. Det knuser vores hjerter at se, hvordan mennesker lider, og hvor meget nød der er. For mange er det vil vare lang tid, før de kan leve i en vis grad af sikkerhed igen.”

Uddeling af fødevarepakker til ofre for jordskælvet.

Lokale kristne hjælper

I Tyrkiet reagerede de lokale kristne, som Dansk Europamission samarbejder, også straks på jordskælvet. Dansk Europamissions forbedere og givere har en mange år støttet kirken i Tyrkiet.
Nødhjælpsarbejdet er allerede i gang, hvor ofre for jordskælvet får nødhjælp.

Al hjælp distribueres gennem lokale kristne. Ofrene for jordskælvet får mad, eksempelvis ris, gryn, linser, olie, sukker, te, krydderier og ost.
I Syrien får udsatte også hygiejnepakker med eksempelvis sæbe til håndvask og tøjvask, tandbørster og tandpasta, shampoo og en kam. Indholdet i fødevare- og hygiejnepakker varierer efter udbud og efterspørgsel.
Der kan tilføjes andre varer ligesom der kan trækkes varer ud, alt efter behov.

Kirken får en stemme

I lande hvor kristne kan opleve forfølgelse, diskrimination og undertrykkelse gør det indtryk, når kristne rækker ud til deres medmennesker i nød.

Nødhjælpen kan forebygge forfølgelse ligesom den kan give kirken en platform i samfundet, så den får en stemme og kan formidle evangeliet. Gennem nødhjælpen kan Guds kærlighed i Jesus Kristus demonstreres på en praktisk måde og den kan berøre mennesker netop i den udsatte situation de befinder sig i.