Nyt samarbejde

Michael Frost, Roskilde baptistkirke

Når Michael Frost, præst i Roskilde Baptistkirke, forberedte en ny prædikenserie, mente han aldrig, det blev helt perfekt. Der manglede altid lige tyve procent. Men så fik Michael en god idé!

I sommeren 2022 besluttede han, at prædikenserierne skulle forbedres, og nøgleordet var et helt nyt og uprøvet samarbejde.

– Hvis man nu kunne arbejde sammen med andre ligesindede, fortæller Michael Frost til Baptist.dk.

– Vi har forskellige kompetencer. Hvis man nu kunne samle en gruppe og dele erfaringer om de enkelte prædikentekster? Men også dele ansvaret for hele prædikenserier. Så skal man måske kun forberede sig ”fra bunden” til halvt så mange søndage i fremtiden. Lars Midtgaard er præst i Bethelkirken i Aalborg. Han er med i samarbejdet og er begejstret.

– Det er helt nyt for os alle, så jeg synes bare, det er fedt! Jeg kunne godt forestille mig, at vi i Bethelkirken er med i en serie et par gange om året – mindst! Det har været godt at få nogle andre øjne på det, man laver. Og tale med nogle, der tænker anderledes end mig, siger Lars Midtgaard.
I dag er fire menigheder med i samarbejdet om den første prædikenserie ”Pilgrim”.