Tre nyansatte i Soldatermissionen

Helene Kofoed-Pihl

KFUM’s Soldatermission har ansat Helene Kofoed-Pihl, der startede som deltids kommunikationsmedarbejder den 1. maj. Sørine Hauge Bindzus startede den 1. marts som veteranmedarbejder og konsulent, og den 1. februar startede tidligere præst Lars Thorndal som veteranmedarbejder og teamkoordinator med base i Høvelte.

Helene Kofoed-Pihl

Helene er 32 år, uddannet cand. mag i religionsvidenskab og samfundsfag og kommer fra et job som marketingskoordinator og projektmedarbejder i en virksomhed i Vamdrup. Hun fortæller om sin interesse i KFUM’s Soldatermission:

“Soldatermissionen har med sit arbejde fundet en gylden snitflade i samfundet, hvor man kan møde en stor gruppe mennesker med det kristne budskab i både ord og handling. Det er unikt, og det glæder jeg mig meget til at være en del af”!

Tidligere har hun bl.a. arbejdet med friskolelovgivningen og åndsfriheden i Danmark sammen med KPI Akademi, Kristent Pædagogisk Institut. Helene er gift med Simon, der er politiassistent i Fredericia, og de har to børn på henholdsvis seks og fire år. Familien er en del af Sct. Michaelis kirke. Helene er blandt andet engageret i oprettelsen af en kristen friskole i Fredericia.

Sørine Hauge Bindzus

Sørine Hauge Bindzus

29-årige Sørine Hauge Bindzus er antropolog og bor i Vejle. Hun blev ansat i sommer, men startede med en barsel, og hun begyndte den 1. marts i Fredericia. Sørine vil primært arbejde med veteraner i Jylland.

– Jeg skal være med til at etablere et struktureret efterværn for veteraner og sikre, at de penge, vi får fra Forsvaret og Veterancentret, bliver brugt bedst muligt, fortæller Sørine Bindzus. Hun stammer fra Børkop og Brejning, hvor hun er kommet i Indre Mission samt i KFS i Århus.

Sørine har en bachelor i religionsvidenskab og arabisk med islamstudier som sidefag og en kandidat i pædagogisk antropologi fra Aarhus Universitet. Hun blev færdiguddannet i januar 2022 og har tre drenge, tvillinger på 4½ år og én på 9 måneder. Hendes mand, Henrik, er bygningskonstruktør og projektleder hos MT-Højgaard i Århus. Sørine har primært erfaring med PTSD-ramte unge fra uledsagede flygtninge.

Lars Thorndal

Lars Thorndal

Den 1. februar startede Lars Thorndal (60) som veteranmedarbejder og teamkoordinator med base i Høvelte. Han er opvokset i København, uddannet på Baptisternes Teologiske Seminarium i 1996, hvorefter han virkede som præst i Købnerkirken i København indtil 2006. Herefter blev han administrationssekretær i Frelsens Hærs socialtjeneste i København og PA for socialchefen, hvor han hjalp 17 institutioner fra børnehaver, herberger, familieværksteder til kollegier og genbrugscentre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han har også været PA for landslederen i Frelsens Hær og var en kort tid murer- og tømrerarbejdsmand for at prøve at bygge huse. Lars Thorndal bor i Kastrup sammen med sin hustru, skolelærer Sine, og de har to drenge.

”Hvorfor sender vi mennesker ud med våben i hånd, og når de kommer hjem, siger vi ”tak for det”, og så må de klare sig selv”? spørger han.
Lars har et stort hjerte for veteranerne og udtaler:

”PTSD er barskt. I starten overvejede jeg, hvor farlige de drenge var. Men jeg har allerede opdaget, at på trods af deres udfordringer, så er de ikke farligere end dem, der bliver irriteret i køen i Netto. Men der er hårdt brug for, vi støtter og hjælper dem”, fastslår teamkoordinatoren, som bruger sin teologuddannelse i forbindelse med andagter for veteranerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: