Ny leder af Blå Kors

Morten Skov Mogensen

Blå Kors Danmark har ansat cand.scient.pol. Morten Skov Mogensen som generalsekretær. Han skal tiltræde den 1. juni.

Morten Skov Mogensen (52) overtager posten efter den nuværende generalsekretær Christian Bjerre, som i februar meddelte, at han til sommer trækker sig tilbage og går på pension.

Chef for 689 ansatte og 3.800 frivillige

Som ny generalsekretær i Blå Kors Danmark skal Morten Skov Mogensen stå i spidsen for den sociale og diakonale hjælpeorganisation, der tæller 689 medarbejdere. Sammen med over 3.800 frivillige driver de blandt andet bo- og behandlingstilbud for hjemløse og mennesker med misbrug, væresteder og terapitilbud til børn og unge.

”Det er med stor glæde og ydmyghed, at jeg træder ind i Blå Kors, som står for en omfattende og kompetent indsats for udsatte i hele landet. Jeg ser frem til sammen med de mange ansatte og frivillige at bære det flotte, værdibårne arbejde videre til gavn for mennesker på samfundets kanter,” siger Morten Skov Mogensen.

Erfaring fra andre diakonale NGO’er

Morten Skov Mogensen har mere end 10 års erfaring med ledelse fra større offentlige og diakonale organisationer. Fra 2012 til 2021 var han generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde, der ligeledes hjælper mennesker i udsatte livssituationer. Senest har han været ansat som direktør for Danske Diakonhjem.

I sine mere end otte år i KFUM’s Sociale Arbejde har han blandt andet været med til at vækste organisationen og udvikle en række nye indsatser så som retshjælp til udsatte borgere og Social Drive Out, hvor man rækker ud til borgere i yderområder.

Engageret leder med øje for mennesker

Gennem sit arbejdsliv har han engageret sig i en lang række råd og bestyrelser som fx Frivilligrådet, Rådet for Socialt Udsatte, Center for Frivilligt Socialt Arbejde og bestyrelsen i Selveje Danmark.

”Jeg ser frem til at arbejde sammen med de dygtige folk, organisationer, fonde og myndigheder på udsatteområdet, så vi sammen kan være både aktør og talerør for dem, som ofte ikke bliver hørt. Alt for mange mennesker står uden for samfundets fællesskaber med behov for hjælp og støtte. En fælles indsats og samarbejde skaber de bedste og dybeste forandringer, og det skylder vi sammen at tage hånd om,” siger Morten Skov Mogensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den nye generalsekretær har en bachelor- og kandidatuddannelse i statskundskab fra Aarhus Universitet og har senere læst en master i offentlig ledelse. Han er desuden uddannet reserveofficer i Forsvaret med rang af kaptajn og har arbejdet som højskolelærer og projektleder på Silkeborg Højskole.

Om ansættelsen af den nye generalsekretær siger landsformand i Blå Kors Danmark Dan Månsson:

”Vi glæder os meget til samarbejdet med Morten. Vi er både glade og taknemmelige for, at han stiller sig til rådighed, så det har været muligt for os at rekruttere en så dygtig kandidat til posten,” siger han. Til daglig bor Morten Skov Mogensen i Silkeborg sammen med sin hustru og deres tre børn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: