Stormøde om bededag

Biskop indkalder stiftet for at drøfte Kirke-Stat-forholdet og Folkekirkens grundlag.

Biskop Henrik Stubkjær Viborg Stift indkalder til vigtig drøftelse.

Biskopperne i Viborg Stift har inviteret alle menighedsråd, valgmenighedsbestyrelser, præster og valgmenighedspræster, provster og provstiudvalg i Viborg Stift samt Viborg Stiftsråd til stormøde onsdag 22. februar.

– Regeringens beslutning om at fjerne bededag kom fuldstændig ud af det blå, siger biskop Henrik Stubkjær i et debatindlæg.

– Der er tale om en sag, der berører hele Kirke-Stat-forholdet og dermed Folkekirkens grundlag. Derfor vil det få stor betydning på vores måde at være folkekirke fremover. Det ønsker vi at få en dialog med alle om, så alle føler sig fuldt opdateret omkring de juridiske og kirkeretlige konsekvenser af regeringens handling, og så der gives mulighed for plads til reaktioner og til gode ideer fremadrettet, fortæller biskoppen.

På programmet er fhv. ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen, der vil give et indblik i det juridiske grundlag, basis og konsekvens af en afskaffelse af store bededag ved Kgl. Resolution. Desuden vil professor Peter Lodberg fortælle om konsekvens for folkekirken og den Grundlovssikrede frihed. Efter debatten vil biskop Henrik Stubkjær samle op og orientere om konsekvenser i Viborg Stift.