Tysk katolik er hovedtaler på norsk bedekonference

Johannes Hartl er meget engageret i et tværkirkeligt bedehus i Bayern, hvor man holder bøn døgnet rundt.

Den tyske karismatiske katolik Johannes Hartl bliver hovedtaler på bedekonferencen ’Sammen for Hans Ansikt’ i februar.

Konferencen finder sted på Grimerud gård i Stange, hvor Ungdom i Oppdrag i Norge (UIO) har hovedkontor. UIO var hovedarrangør, da missionskonferencen The Send blev afholdt på Fornebu forrige sommer, hvor Hartl var en af talerne, skriver KPK. Nu vender den tyske katolske filosof, teolog, forfatter og komponist tilbage til Norge som hovedtaler på den konference, som Nasjonalt bønneråd arrangerer fra 16. til 19. februar.

Den 44-årige Hartl er meget engageret i Gebetshauses Augsburg i Bayern, hvor tanken er, at der skal være bøn døgnet rundt hver eneste dag i året. Johannes Hartl startede det tværkirkelige bedehus, som samler både katolikker og protestanter, sammen med sin kone, Jutta Hartl, i 2005.

Johannes Hartl opfattes som en nøgleperson i den europæiske bønnebevægelse, og han har gennem flere år samlet tusinder til den økumeniske konference Mehr i Tyskland. Han har også talt i Willow Creek-sammenhænge. I 2020 udkom Hartls bog ’En brann i hjertet’ på norsk. Her opmuntrer han læserne til at genopdage bønnens hjerte, nemlig at Gud hører os og ønsker at tale til os, skriver KPK.