Udfordringen hjalp bjerg-radio i luften

Bjergene kaldes på Kanuri-sproget ”Alantika”, som betyder ”Allah er ikke nået frem.” Koma-folket beholder nemlig deres egen religion og okkultisme på trods af, at de for det meste er omgivet af muslimer. Men stadig flere bliver kristne. Det er i dette bjergområde, at den kristne radio i Poli sender.

En kristen radio i Atlantika-bjergkæden i Afrika blev for et halvt år siden sat ud af kraft – formentlig af et lynnedslag.

Radioen blev oprettet af regeringens embedsmand (prefèt) i Poli-området. Han forsøgte privat at påvirke det okkulte område i en kristen retning. Bl.a. indførte han en fælles bededag for området. Det var der selvfølgelig nogen, der ikke brød sig om. De lagde pres på lands-politikerne, og den kristne embedsmand blev forflyttet væk fra området.

Tilbage stod Radio Mont Atlantikas kvindelige leder, Corine Petang, og kunne ikke gøre ret meget. Den lokale kirke havde nok i sig selv. Radioen kunne kun sende med en meget lav effekt, som knapt nok dækkede byen Poli, hvor den lå. Da Corine hørte om Udfordringens hjælp til kristne radioer, bankede hun og hendes mand på gæstehusets dør en mørk aften, hvor jeg var alene hjemme.

Da jeg havde sikret mig, at det ikke var røvere, låste jeg op og lukkede dem ind. De fortalte nu om forholdene. Corine var især optaget af, at der var tradition for en masse okkultisme i bjergene. Ikke blot blandt åndedyrkere, men også blandt muslimer og enkelte kristne. Hun ønskede at bruge radioen til at oplyse og bekæmpe okkultismen med det kristne budskab.

Radiosendere

Vi havde fra Udfordringens radiomission netop bestilt 7 radiosendere i Hong Kong nogle måneder forud og fået dem bragt til Cameroun. De var også blevet tolddeklareret, hvilket ikke havde været helt billigt. En lokal kontakt havde herefter transporteret senderne med det nødvendige kabeludstyr og antenner fra havnebyen til vores base i byen Ngaoundere ovenpå en bus. En køretur på mindst 17 timer.

Nu var udstyret så blev efterset og placeret i et aflåst rum på en lokal kristen radio.

En sender til overs

Samme dag havde jeg taget tre sendere fra, som skulle sendes med en bil nordpå til nye radiostationer. Der var foreløbig kun brug for to sendere, da den tredje alligevel ikke var klar. Jeg kunne derfor tage den ene sender ud af bilen og give den til ægteparret fra Poli. Meget taknemlige kørte de væk med senderen godt indpakket mellem sig på en knallert. Dagen efter ville de så tage bus ca. 3-4 timer på elendige veje og derefter igen en times tid på knallert til de kom til Poli oppe i bjergene.

Her ses radioens leder, Corine Petang, sammen med sin mand i deres flotte bryllupsdragt. Mens hun passer radioen oppe i bjergene i Poli, er han lærer på et gymnasium i Ngaoundére, der ligger 3-4 timers kørsel derfra. Sådan må mange ægtepar i Afrika leve adskilt på grund af arbejdet.

Radioen har i forvejen en meget høj sendemast og en antenne med fire dipoler. Masten er sammen med radioen placeret på et bjerg. Corine og hendes mand behøver derfor kun at tilslutte senderen og genoptage udsendelserne. Så vil det kristne budskab kunne høres i en omkreds af ca. 100 km på grund af den høje placering.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så der er igen lagt op til åndelig kamp mellem engle og dæmoner. Herhjemme fra kan vi kristne bakke op med forbøn, hvilket er vigtigere, end mange tror. Tak også til dem, der evt. vil støtte udgifterne til indkøb, forsendelse og transport af senderne.

Sådan hjælper du

Giv gaver med skattefradrag via Missionsfondens projekt ’5984 Udfordringens Radio-mission i Afrika’ på konto nr. 9570 – 0006 139450. Eller MobilePay 81 558. Husk at nævne projekt-nummeret, da Missionsfonden har mange projekter. Husk navn, adresse og cpr-nummer, hvis du vil have skattefradrag.

Du kan også støtte gennem Gospel Outreach på konto i Spar Nord Bank: 9046-4573458449. – Eller MobilePay: 53 914.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Husk at mærke din indbetaling med “Radio”.