Evangelisk Luthersk Netværk ansætter rejsepræst

Den tidligere sognepræst Niels Jørn Fogh bliver rejsepræst i ELN.

Tidligere sognepræst Niels Jørn Fogh er tiltrådt en ulønnet stilling som rejsepræst i Evangelisk Luthersk Netværk, ELN. Som rejsepræst vil han tilbyde bibelundervisning og evangelisation til menigheder og grupper rundt om i landet.

”Det er en stor glæde, at Niels Jørn Fogh har sagt ja til denne tjeneste. I ELN ønsker vi at samle kristne, sprede evangeliet og stå frem i tillid til Bibelen. Det er netop det, Niels Jørn vil bidrage til ved at være rejsepræst med solid og inspirerende bibelundervisning i rejsetasken,” udtaler ELN’s formand Jens Lomborg i en pressemeddelelse.

Niels Jørn Fogh stoppede efter 34 år som sognepræst i Lindehøj Kirke i Herlev i sommeren 2022, og han har allerede et par aftaler i kalenderen. Menighederne kan nu kontakte ham for at invitere ham til en bibeldag, undervisningsaftner eller måske et evangeliserende møde.

Alle skal høre evangeliet

Om sin nye tjeneste udtaler Niels Jørn Fogh, at han ser menneskers kald som et kald fra Gud: ”Det betyder meget for mig. Selvfølgelig snakker jeg også med Marie (hustru, red.), om, hvordan Gud vil bruge os. Men når nogen så spørger om en tjeneste, ser vi det også som et kald fra Gud.”

Den nye rejsepræst nævner også, at han ser et åndeligt slægtskab mellem ELN og KFS (Kristeligt Forbund for Studerende). Han mødte nemlig selv evangeliet gennem KFS-gruppen på gymnasiet.

”Det har gennem alle årene ligget mig på sinde, at alle skal have samme mulighed, som jeg fik for at høre evangeliet om Jesus Kristus,” siger Niels Jørn Fogh.
Samtidig fremhæver han tjenestens fokus på Bibelen og bibelundervisningen:

”Det er også en mulighed, at jeg måske kan komme ud i områder, hvor kirken står svagt og vækkelsesbevægelserne historisk set ikke har fået fat. Måske er der her mulighed for, at ELN og en gruppe lokale går sammen om at lave en dag eller et par aftner med bibelundervisning,” siger Niels Jørn Fogh.
Niels Jørn Fogh vil blive indsat som rejsepræst i løbet af de kommende måneder. Privat er han gift med Marie, og de har fem børn og 13 børnebørn.