Jeg havde aldrig drømt om, at der var sådan nogle kræfter i kristendommen

Det begyndte altsammen med, at han var syg og tæt på konkurs med sit køkkenfirma. Nøden fik ham til at gå til et møde med Volvo-direktøren. Og pludselig begyndte der at ske en hel masse i Peers liv. I dag maler han malerier, inspireret af Helligånden, og helbreder syge ved bøn.

Det første maleri malede Peer Leigaard med spartel på en kasseret kummefryserlåge. Siden er det blevet til mange farvestrålende malerier – især af Jesus, som den tidligere køkkenmontør lærte at kende på en helt ny måde, da han blev overnaturligt helbredt. Peer lader sig inspirere af Helligånden, og mange fortæller, at de oplever en særlig kraft fra malerierne.

– Det tror jeg ikke på. Sådan noget er ikke noget for mig, svarede Peer, da en ven foreslog ham at tage til et helbredelsesmøde med Volvo-direktøren Hans Berntsen.

Peer havde efterhånden så ondt i ryggen, at han ikke kunne gå ind fra bilen, når han kom hjem fra arbejde.

– Jeg solgte og monterede Ballingslöv køkkener. Men man er jo ikke 25 år længere, bemærker den nu pensionerede møbelsnedker og musiker.

– Det skar i ryggen på mig, som om der var knive i den. En røntgenundersøgelse viste, at jeg havde fået en kraftig slidgigt. Lægerne sagde faktisk, at jeg var nødt til at droppe mit job – med det samme! Hvis jeg altså ikke ville ende i en kørestol… Jeg havde en kassekredit på 385.000 kr., som jeg ikke kunne gøre en pind ved. Og banken havde netop sagt stop. Tvangsauktionen ventede lige om hjørnet. Hvis jeg også mistede jobbet, så var det helt håbløst.

Kørte til Randers

Så Peer Laigaard kørte de små hundrede kilometer fra Ramsing ved Skive til Randers, hvor Hans Berntsen den 6. januar 2003 skulle tale i Den Evangeliske Frikirke. Hans Berntsen er en tidligere Volvo-direktør, som efter en bilulykke begyndte at bede for syge mennesker.

– Det var jo utroligt, det han sagde om mennesker, der var blevet helbredt i Jesu navn. Jeg troede ikke rigtig på det. Jeg tænkte: Det er godt nok store ord for så lille en mand. Men jeg gik alligevel frem til forbøn efter hans tale. Jeg har to problemer, sagde jeg til Berntsen. – Min ryg og min elendige økonomi.

– Nå, men det må vi da have gjort noget ved, sagde Berntsen bare, og så bad han.

Fuldstændig helbredt

Peer forstod ikke noget af det, men da han gik fra mødet den lørdag, var hans smerter i ryggen fuldstændig forsvundet…!


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg fejlede ingenting! husker han, stadig forundret.

– Men ikke nok med det. Mandag ringede jeg til banken – de havde kigget på mine lån og lavet noget om. I stedet for at skulle afdrage 35.000 kr. om måneden, kunne jeg nøjes med at betale 11.000 kr. Så kunne jeg klare det. Onsdag ringede en gammel ven, som var blevet direktør på en fabrik i Langå. Han spurgte, om jeg havde noget at lave, og da jeg svarede nej, sagde han: ”Det har du nu”.

Fik andres møgfald

– Så gav han mig et job med at reparere fejlopsatte køkkener i København og på Nordsjælland. Jeg skulle ud til steder, hvor det var noget skrammel, der var blevet lavet. Så snart de lukkede døren op, fik jeg det møgfald, de andre skulle have haft. Men jeg lod det prelle af på mig og sagde til kunden: ”Nu starter vi helt forfra. Og jeg går ikke, før du er tilfreds”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gælden betalt på et kvartal!

– Jeg tjente 25.000 – om ugen! Når min søn var med, tjente vi 40.000. Så i løbet af et kvartal var gælden betalt. Det var utroligt! Mange kreditorer ringede ligefrem og sagde tak; de havde allerede sat mig på tabskontoen. De sagde: Dét var fantastisk – det havde de ikke drømt om. Det havde jeg heller ikke. Jeg havde aldrig drømt om, at der var sådan nogle kræfter i kristendommen. Jeg hang der i det yderste af neglen, og så fik jeg et helt nyt liv, siger Peer Laigaard med et stort smil

– Det er så fantastisk – du skal bare lære at lægge det over til Gud og lade ham tage ansvaret og få æren. Jo mindre du gør selv – jo større bliver det.

Hørte fra Gud

– Da jeg fyldte 66 år, sagde jeg til Gud: – Nu kan jeg ikke blive her i København og arbejde længere. Jeg havde rejst frem og tilbage i 5 år – var i København ca. 4 dage hver uge som servicemontør for Invita køkkener, samtidig med at vi også solgte køkkener herhjemme fra. Det var simpelthen for hårdt. Så er det, at Gud siger i mit indre: ”Så se at få den butik færdig, så skal jeg velsigne den for dig.” Og jeg røg op af sofaen og spurgte, om jeg ikke lige kunne få den én gang til, men han sagde det kun en gang…

Malede på en kummefryserlåge

Ligesom kongen i eventyret kommer tilbage ridende på en hvid hest, sådan ser Peer Laigaard også Jesus komme tilbage en dag som sejrherre efter at have besejret alt det onde.

Peer tog hjem og omdannede sin tidligere køkkenbutik til udstillingslokaler for kunst. I dag stråler hans egne store malerier i flotte farver udover alle lokaler.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Havde du malet før?

– Kom med herud, siger han og trækker et flot maleri frem. Det malede han for mange år siden – på en kasseret kummefryserlåge. Den var pæn og hvid, så Peer tog en spartel og smurte farver på, så det blev et flot maleri.

– Maler du stadig med spartel?

– Ja, altid.

– Og hvor kommer inspirationen fra? Tænker du: Nu vil jeg male dét eller dét?

– Nej, jeg begynder som regel bare at smøre nogle farver på, og så udvikler det sig, fortæller Peer. Hans malerier gengiver ofte Jesus, men motiver fra Jerusalem dukker også meget ofte i hans malerier.

– Jeg beder om, at Helligånden må være i mine malerier. At de må skabe kontakten mellem mennesker til Gud. Og jeg får dagligt henvendelser på Facebook fra mennesker rundt om i verden, som har set mine malerier. Nogle fortæller ligefrem, at de er blevet helbredt pga. malerierne…
Andre gange oplever jeg, at mennesker begynder at græde eller falder på knæ, når de står foran et billede af Jesus.

Helbredelser

Peer læser hver dag interesseret i Bibelen, og han føler, at Gud taler til ham – næsten som en indre samtale. Og det har givet ham en speciel ro, selv om han også oplever mange besværligheder.

– Har du altid kunnet tackle problemerne på den måde?

– Nej, før jeg kendte Ham, kunne jeg ikke tjene penge nok. Jeg knoklede lørdag og søndag og kunne ikke rende stærkt nok, og alligevel kunne jeg ikke betale mine kreditorer. Jeg vidste, at jeg skulle have hjælp et andet sted fra, siger han. Peer holder daglig kontakt med mange venner på Facebook, som ser noget åndeligt i hans malerier og spørger, om han vil bede for dem. Der kommer også jævnligt folk til ham for at få forbøn, når de besøger hans galleri. Og der sker mange helbredelser, også for alvorlige sygdomme.

Udstilling i Christiansfeld

I påskeugen udstiller Peer nogle af sine malerier i Café Morgenstjernen i Christiansfeld fra fredag før Palmesøndag. Påskedag kl. 14 fortæller han om sine billeder og noget af det, han oplever. Og skulle nogen ønske forbøn for sygdom eller andre problemer, så vil han gerne formidle kontakten oventil. For han har selv oplevet, at det hjalp!