Koncert om 7 døgn i Jerusalem

Værket opføres af Vor Frelsers Kirkekor og Vor Frelsers Koncertkor, samt solister og professionelle musikere. Det opføres både i Vor Frelsers Kirke i Vejle og i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia.

Endnu engang fremfører korene ved Vor Frelsers kirke i Vejle værket ”7 døgn i Jerusalem” som påskekoncert. Det sker Palmesøndag d. 2. april kl. 15.

Omkring 100 sangere og musikere medvirker i den storslåede rytmiske påskepassion. Korene er Vor Frelsers Kirkekor og Vor Frelsers Koncertkor. I løbet af 25 satser gennemgås igennem påskens begivenheder om Jesu lidelse og død, sluttende med den glædelige og triumferende opstandelse.

Påskens tekster fra Det Nye Testamente bliver med alle former for dramatiske virkemidler aktualiseret i en medrivende musik og varme melodier. Organist ved Vor Frelsers Kirke i Vejle, Erik Linow, har indstuderet værket og dirigerer hele herligheden. Igen og igen har mange både ønsket at høre værket på ny – og for koristernes vedkommende at synge det.

– Det er et moderne korværk, der er elsket af både unge og ældre. Det er musik med mange smukke og storslåede korsatser, og hele værket er desuden gennemsyret af solisternes iscenesættende sange, næsten altid i samspil med korene, fortæller organist Erik Linow.

Hovedsolister er Mikkel Emil Lynge, Fredrik Brorson, Anette Mouritsen og Emil Asbjørn Madsen. De 4 hovedsolister og orkesteret, bestående af 5 rytmiske musikere, er alle professionelle og hentet udefra. De er uddannet fra konservatoriet og musicalakademiet og aktive i det danske musikliv.

Jesus i musikken

”7 døgn i Jerusalem” er skrevet af den norske komponist og musiker Martin Alfsen. Martin Alfsen har også skrevet bogen ”Jesus i musikken – fra gregoriansk sang til hip-hop”. Bogen er fra 2002 og den norske udgave kan stadig bestilles på Hosianna.dk.

– ”7 døgn i Jerusalem” henter inspiration fra forskellige genrer såsom musical, gospel, traditionals, funk og punk. Men til sidst munder den ud i en stor Bach-agtig jubel-fuga. Alt i alt en meget ”klassisk” lydende musik. Og der er en bemærkelsesværdig helhed over værket, fortæller Linow.
Billetter kan købes ved døren eller bestilles forud på kordegnekontoret.

Koncerten gentages samme aften i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia.


Artiklen fortsætter efter annoncen: