Kristne fanger frigivet i Iran

Den tidligere dødsdømte pastor Yousef Nadarkhani er blandt de løsladte.

“Alt det, jeg har lidt, er småting i sammenligning med det, som Kristus har gjort for os,” siger pastor Yousef Nadarkhani efter fem års fængsel i Iran. Foto: Article 18

Pastor Nadarkhani, som blev fængslet i 2017 af de iranske mynidigheder på grund af sin kristne tro, er sammen med tre andre konvertitter blevet løsladt.

Yousef Nadarkhani var den sidste af de fire konvertitter, som er blev løsladt siden 2021. De fire blev alle idømt 10 års fængsel i 2017 for at have været aktive i husmenigheder. Nadarkhani blev først idømt dødsstraf, men denne straf blev senere ændret til fængsling.

Senere blev straffen også reduceret for de øvrige konvertitter, og Youhan Omidi og Yasser Mossayebzadeh blev løsladt i henholdsvis 2022 og 2021, skriver Open Doors UK og Ireland. Den 9. februar blev Zaman Fadaie (Saheb) frigivet, og den 26. februar kom turen til pastor Nadarkhani.

Perspektiv på lidelsen

Ifølge Article18 har pastor Nadarkhani efter løsladelsen udtrykt sin glæde over at kunne komme hjem efter næsten fem år i fængslet. Han udtrykker også stor tak til alle, som har bedt for ham i årenes løb. Yousef Nadarkhani tilføjer:

“Alt det, jeg har lidt, er småting i sammenligning med det, som Kristus har gjort for os.”

FN: ’Ulovlig fængsling’

I februar 2021 fastslog en FN-rapport, at Nadarkhani var offer for ‘religiøst motiveret forfølgelselse,’ og at fængslingen af ham var ulovlig.

Flere løsladelser

Løsladelsen af pastor Nadarkhani og Zaman Fadaie er blot nogle af en bølge af løsladelser i forbindelse med den islamiske republiks 44 års jubilæum. Også to andre kristne, Mehdi Rokhparvar og Moslem Rahimi, blev løsladt i februar. Det er gode nyheder, fastslår Open Doors UK og Ireland.

I slutningen af 2021 afgjorde Irans højesteret, at det ikke er kriminelt at tilhøre en husmenighed. Alligevel oplever kristne fortsat undertrykkelse på grund af deres tro, og mange bliver både anklaget og fængslet for deres tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen: