Meteorolog bad for byen Amory: ’Kære Jesus, hjælp dem!’

Meteorologen på tv-statioenen WTVA, Matt Laubhan, var dybt rystet, da han så en monstertornado på vej mod byen Amory i Mississippi, så han bad spontant om beskærmelse for indbyggerne.

En monstertornado har kostet mindst 26 mennesker livet i delstaten Mississippi i USA. En rystet meteorolog, der så tornadoen nærme sig byen Amory, bad spontant for indbyggerne: ’Kære Jesus, hjælp dem! Amen’.

USA’s nationale vejrtjeneste havde varslet en type EF-4-tornado, dvs. at man kunne forvente altødelæggende vindstød på op mod 300 km i timen i et bredt bælte gennem Mississippi. Meteorologen Matt Laubhan fra WTVA var dybt rystet, da han beskrev monstertornadoens mulige bane direkte mod Amory den 27. marts.

Spontant bad han derfor midt under vejrudsigten om beskærmelse for indbyggerne i byen. Til CNN udtalte Matt Laubhan efterfølgende:

”Jeg havde ikke planlagt at bede. Vi vidste bare, at der skete noget virkelig frygteligt. Og vi vidste, at det var både muligt og sandsynligt, at mennesker ville få livsfarlige kvæstelser. Jeg følte mig ærligt talt overvældet, og så røg det ud af mig. Men mange har fortalt mig, at det var den ytring, der fik dem til at indse, hvor alvorlig situationen var. Så jeg tror, at det var Gud, der tog over i det øjeblik”.

Byen Amory blev ramt af monstertornadoen, og blandt andet vandværket blev ødelagt, skrev avisen The Clarion Ledger. Derimod var der ifølge politiet ingen dødsfald i byen, skriver Christian Headlines.