Norsk pinsekirke opsagde Hokus Pokus-butiks lejemål

”Drømmefangere” blev opfundet af shamaner i det nordlige Amerika.

”Det er et indhold, vi ikke kan tillade i Guds hus,” fastslog Familiekirka i Myre på Øksnes, som sidst i januar sendte en opsigelse til gavebutikken ”Hokus Pokus”. Butikken var åbnet på adressen den 1. december 2022 og blev opsagt til 1. februar 2023.

Butikkens indehaver hævder ifølge Dagen.no, at hun fik besked om, at der var dæmoner i nogle af produkterne. En repræsentant for pinsemenigheden skrev blandt andet:

”Jeg henviser til vore tidligere samtaler, hvor jeg har gjort det helt klart, at der ikke måtte forekomme salg af åndelige New Age-produkter, som fx drømmefangere,” hedder det i et brev, som senere er blevet videresendt til aviserne VG og Dagbladet.
Ifølge Wikipedia er en drømmefanger et ornament, som bliver hængt op ved siden af sengen for at stoppe mareridt.

Chakra og Hokus Pokus

I opsigelsen nævnes flere produkter relateret til Feng Shui, en spiritual detox badesvamp samt chakra-sten. Chakra er et oprindeligt hinduistisk begreb for forskellige fokuspunkter eller energicentre i kroppen til brug under meditation, men i dag bruges begrebet også inden for i alternativ medicin.

”Hokus Pokus regnes som tro på ukendte magter. Hokus Pokus og magi er ikke forenligt med det, menigheden står for, og har et indhold, vi ikke kan tillade i Guds hus,” hedder det videre i brevet fra Familiekirka, som i fremtiden selv vil bruge lokalet, skriver Dagen.no. Indehaverne af ”Hokus Pokus” har ifølge flere medier erklæret sig helt uforstående overfor kirkens holdning til deres produkter.