Kinesisk provins tvinger kristne til registrering før kirkebesøg

I Henan-provincen skal man nu registrere sig med en særlig app, før man kan deltage i en gudstjeneste.

Regeringen i den folkerige Henan provins kræver nu, at kristne skal registrere sig ved hjælp af en særlig app, før de kan deltage i gudstjenester.

Det skriver The Christian Post på baggrund af en rapport fra en USA-baseret menneskerettighedsgruppe i sidste uge. Registreringen på app’en ”Smart Religion” skal ifølge myndighederne sikre online reservering, før man kan deltage i en gudstjeneste.

Men på app’en, som er udviklet af Ethnic and Religious Affairs Commission of Henan Province, skal de troende opgive både navn, ID-nummer, adresse, telefonnummer, beskæftigelse og fødselsdag for at kunne få adgang til en gudstjeneste, hed det i ChinaAid’s rapport. Både kristne kirker, moskeer og buddhistiske templer skal bruge den nye app, skriver ChinaAid.

Henan er en af de provinser med flest kristne. Men nu oplyser lokale kristne, at de nye registreringskrav har medført, at færre mennesker søger kirkerne. Mange ældre mennesker og andre, som har besvær med teknologien, har svært ved at bruge app’en. Men ifølge embedsmændene vil der være hjælp at få, når disse grupper vil registrere et kirkebesøg.

ChinaAid har oplyst, at Kinas kommunistparti intensiverede forfølgelsen af kirker og kristne op til den 20. partikongres i 2022.
Der har således været flere tilfælde af anklager om bedrageri mod husmenigheder og deres ledere i mainland China, og kristnes tiende og andre økonomiske gaver bliver set som en ulovlig aktivitet, hedder det i rapporten fra ChinaAid.