Ny muslimsk regering i Nigeria

Bola Tinubu

Bola Ahmed Adekunle Tinubu, en tidligere guvernør fra delstaten Lagos, har vundet præsidentvalget i Nigeria trods protester fra kristne, fordi der ikke var både en kristen og en muslim på stemmesedlen, skriver The Christian Post.

Den 71-årige Tinubu fra partiet All Progressive Congress blev af den nationale valgkomite udråbt som vinder af præsidentvalget sidste onsdag. Oppositionen kræver dog valget annulleret, ifølge flere nigerianske medier. Tinubu, der er muslim og kommer fra den sydlige del af Nigeria, forventes at tiltræde den 29. maj.

Hans politiske højre hånd, senator Kashim Shettima, er også muslim og kommer fra den muslimsk-dominerede nordlige del af landet, som har flere registrerede vælgere end det kristne syd. Bola Tinubu fik kun 37 procent af stemmerne, og valgdeltagelsen var med kun 27% den laveste siden 1999, oplyser The Associated Press.

Atiku Abubakar, som er tidligere vicepræsident og ”nordlig muslim”, fik 29% af stemmerne, mens den kristne kandidat, Peter Obi fra sydøst Nigeria, fik 25%. Den nye præsident skal afløse Muhammadu Buhari, som har siddet på posten i to perioder, hvilket er det maksimale ifølge nigeriansk lov. Buhari er i årevis blevet beskyldt for ikke at gøre nok for at bekæmpe kristenforfølgelser i form af drab, vold og kidnapninger i landet.