Retten til Liv holder 50 års jubilæums-årsmøde

Under årsmødet medvirker en debattør fra USA, hvor man ligesom i Danmark markerer 50 års forsvar for de ufødte.

Emily Albrecht er ansvarlig uddannelsesleder ved Equal Right’s Institute (ERI), som opmuntrer unge til at tale frimodigt med deres venner om abort med logiske og overbevisende argumenter.

Retten til Liv holder årsmøde i Vor Frelsers Kirke, Jernbanegade 26 i Vejle, den 25. marts. Dagen efter er der et særligt arrangement for unge.

– Er det muligt at sætte en ny dagsorden for abortdebatten i Danmark efter 50 år med fri abort? Dette spørgsmål vil i år blive stillet til en ung amerikaner, Emily Albrecht, der ved, hvad der kræves af os, hvis holdninger skal ændres.

USA og Danmark har fulgtes ad gennem 50 år med fri abort. Men modsat herhjemme har modstanden imod abort haft et stærkt og vedholdende tag i den amerikanske befolkning. Hvad er det, der årti efter årti har engageret nye generationer til forsvar for ufødtes lige ret til beskyttelse? spørger Retten til Liv i en pressemeddelelse.

Gode argumenter mod abort

Svaret på spørgsmålet er blandt andet, at der i USA findes organisationer som Equal Right’s Institute (ERI), skriver Retten til Liv.

– ERI’s mål er at opmuntre unge til at tale frimodigt med deres venner om abort udrustet med logiske og overbevisende argumenter. Derfor er Emily Albrecht, som er ansvarlig uddannelsesleder ved ERI, inviteret til Danmark for at holde foredrag ved RTL’s årsmøde. Emily Albrecht fastholder, at der findes kloge og overbevisende modsvar til slogans som ’kvindens ret over egen krop’ og ‘det er jo ikke et menneske endnu’. Det er muligt at møde sin modpart på en måde, der indbyder til samtale, skaber nysgerrighed og ændrer holdninger!

”Jeg ønsker at give unge pro-life’ere mulighed for
at vende karikaturen af pro-life-bevægelsen på hovedet
og blive kendt som de mest kærlige, respektfulde
og sagligt argumenterende, som deres jævnaldrende nogensinde har mødt”.

”Jeg ønsker at give unge pro-life’ere mulighed for at vende karikaturen af pro-life-bevægelsen på hovedet og blive kendt som de mest kærlige, respektfulde og sagligt argumenterende, som deres jævnaldrende nogensinde har mødt”, siger hun i I RTL’s blad.

Årsmødet

Årsmødet i Vor Frelser Kirke i Vejle begynder klokken 9.30 med kaffe og derefter indblik i arbejdet via de forskellige arbejdsberetninger. Dagen rundes af klokken 16.45. Der vil være gode rammer for at medbringe små børn. Pris for deltagelse i årsmødet, inklusive forplejning undervejs: 150 kr. For foredraget alene: 100 kr. Halv pris for studerende og unge under 18 år. Børn gratis. Tilmelding til sekretariatet: ellen@rettentilliv.dk / tlf.: 47 52 44 84.

Pizza-aften for unge

Søndag den 26. marts kl. 18-21 vil Emily Albrecht tale med unge på Broen, Olgas Vej 14-18 i Vejle. Her kan de unge – efter at have spist pizza – få svar på deres ubesvarede spørgsmål. Man kan se nærmere på Facebook og rettentilliv.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: