Højskole vil bidrage til løsning på præstemangel

’Teologisporet’ starter på Børkop Højskoles forårshold 2024.

– Vi er også interesserede i, at kommende teologer har Jesus på hjerte og lever i troen på Ham, udtaler forstander Robert Bladt.

Børkop Højskole lancerer teologisporet næste forår. Faget vil give eleverne mulighed for at udforske teologiens verden og hjælpe unge med at finde ud af, om teologi er noget for dem.

Forstander Robert Bladt udtaler: “Eftersom der er stor mangel på præster og teologer i Danmark, har vi på Børkop Højskole arbejdet på, hvordan vi kan bidrage konstruktivt til en løsning på dette problem. Vi er også interesserede i, at kommende teologer har Jesus på hjerte og lever i troen på Ham. Derfor er vi stolte over nu at præsentere Teologisporet.”

Hjælp fra MF og DBI

Børkop Højskole har fået tilsagn fra Menighedsfakultetet, Dansk Bibel Institut og Aarhus Universitet om, at de vil være med til at levere spændende undervisning i samarbejde med højskolelærerne. Fakultetsleder på Menighedsfakultetet, Thomas Bjerg Mikkelsen, udtrykker sin glæde over initiativet, fordi mange menigheder efterlyser præster med MF-baggrund.

Også afdelingsleder på Teologi på Aarhus Universitet, Kirstine Helboe Johansen, hilser det nye spor på Børkop Højskole velkomment. Hun udtaler:

“Folkekirken mangler præster. Derfor er det helt afgørende, at alle kirkeligt interesserede uddannelsesaktører arbejder sammen om at understøtte og opmuntre interessen for teologi blandt unge. Derfor ser jeg med glæde på initiativet om et teologi-spor på Børkop Højskole.”

Teologisporet

– Faget forløber over hele højskoleopholdet med tre undervisningstimer om ugen. Sideløbende med teologisporet er man på et af vores kurser, Passion eller Lovsangsskolen. Eleverne på teologisporet skal både smage på akademisk undervisning fra gæsteundervisere og afslutte med et selvvalgt fordybelsesprojekt, fortæller forstanderen.

Han opfordrer interesserede til at tilmelde sig hurtigst muligt, da der er begrænset plads til rådighed. Yderligere information findes på Børkop Højskoles hjemmeside.