Rick Warrens kirke udelukket fra trossamfundet SBC

I sommeren 2022 oplyste Saddleback Church, at pastor Rich Warren ville trække sig tilbage. Han blev afløst af Andy Wood og dennes hustru, Staci Wood.

Megakirken Saddleback Church i Californien ansatte i 2022 Andy Wood som ledende præst, mens hustruen, Staci Wood blev undervisningspastor. Det har nu fået Southern Baptist Convention til at udelukke megakirken.

Ifølge Sydstatsbaptisterne, som er USA’s største protestantiske trossamfund, har Saddleback Church – ligesom fire andre kirker – brudt med SBC’s trosgrundlag ved at ansætte en kvindelig præst. Det er dog muligt at anke afgørelsen ved SBC’s årsmøde, som i år finder sted i New Orleans.

Megakirken Saddlebacks grundlægger, Rick Warren, har uden held prøvet at overbevise SBC’s ledelse om det beretttigede i ansættelsen. Ifølge Religion News Service udtalte Warren i forbindelse med ansættelsen af Staci Wood: ”Jeg elsker Southern Baptists. Men nu da vestlige kultur bliver stadig mere mørk og ond og sekulariseret, er vi nødt til at beslutte os: Skal vi behandle hinanden som allierede eller ej?”