Sverige forbyder afbrænding af Koranen – men ikke Bibelen

Et internt notat afslører, at svensk politik forbyder afbrænding af Koranen. Andre hellige skrifter er ikke omfattet af forbuddet, skriver Avisen Danmark.

Politiet vil fremover ikke tillade demonstrationer, hvis de indeholder koranafbrændinger. Anledningen er blandt andet, at den dansk-svenske aktivist Rasmus Paludan i januar brændte en Koran af foran Tyrkiets ambassade i Stockholm.

Afbrændingen har efterfølgende forværret forholdet mellem Tyrkiet og Sverige, og den tyrkiske præsident har efterfølgende afvist at godkende Sveriges ansøgning om medlemskab i Nato. Optagelse i forsvarsalliancen kan kun ske, hvis alle de eksisterende Nato-lande godkender ansøgningen.

En varslet demonstration med koranafbrænding blev i første omgang godkendt af politiet i Stockholm. Det fremgik af en intern mail den 7. februar. Men dagen efter, kun en dag før demonstrationen, gav politiet så afslag til arrangørerne.

Dagens Nyheter skriver, at politiet i denne sag har gjort brug af en ”ekstensiv tolkning” af loven. Det betyder, at de også har set på mere abstrakte trusler mod det svenske samfund, som kan opstå efter en koranafbrænding, skriver Avisen Danmark.