100 års jubilæum for LMH i Hillerød fejres fire steder

Luthersk Missions Højskole i Hillerød fejrer 100 års jubilæum mellem 26/4 og 6/5. Foto: LMH

I april og maj fejrer Luthersk Missions Højskole i Hillerød sit 100 års jubilæum med fest i henholdsvis Rønne, Sønderjylland, Vestjylland og til sidst i Hillerød.

Den 26. April 2023 er der fest i Peterskolens hal, Almegårdsvej 3A i Rønne, fra kl. 19. Der vil være prædiken ved Christian S. Maymann, foruden sang og musik, samtale med tidligere LMH-elever, videoindslag og hilsen fra LMH’s formand, Hans Ulrik Munk.

Den 28. April er der fest på efterskolen LME, Tønder Landevej 6 i Løgumkloster kl. 19, med forkyndelse ved Mikkel Vigilius. Den 29. April holdes festen på Sædding Efterskole, Astrupvej 3 i Skjern fra kl. 19 med forkyndelse ved Kristoffer Enevoldsen.

LMH-festival i Hillerød

Den 6. maj er der Åbent Hus fra kl. 11-23 ”for alle fra København, Sjælland, Lolland-Falster, Østjylland og andre, der endnu ikke har fejret LMH’s 100-års fødselsdag – eller gerne vil gøre det en gang mere,” hedder det på hjemmesiden. Efter receptionen vil der være rundvisning på skolens område og mulighed for at prøve et eller flere højskolefag i form af en lektion på 30 minutter. Under foredragene er legepladsen åben for børn.

Man kan vælge imellem fx bibelundervisning, samtalecafé, mini-koncerter med hhv. Maria og Laila eller Amalie Skriver Trio, kreativt værksted, korsang eller boldspil. Et af foredragene handler om LMH under krigen, hvor tyskerne havde indrettet kaserne på højskolen. Fra kl. 19 er der festaften med blandt andet forkyndelse ved forstander Kristoffer Enevoldsen samt lovsang for alle aldre.

Dagen slutter med bål og skumfiduser i haven.