Påskens gospel-musical begejstrede publikum

Sønderjyllandshallen var næsten fyldt, da GospelFamily indbød til dette års premiere på gospelmusicalen ”Revolution – en for alle” og ingen gik skuffet hjem. Foto: Ludmilla Parsyak

Anden påskedag blev gospelmusicalen Revolution opført to gange af henholdsvis GospelRoots og GospelTeens. Udfordringen overværede forestillingen med GospelTeens.

Veloplagte teenagere

Det var en flok veloplagte teenagere, der opførte musicalen. Revolution er skrevet af korleder Torben Callesen, og de unges indlevelse begejstrede publikum. Musicalen tager publikum igennem påskedagene i år 33 e.Kr. – set fra tre skriftlærdes børn og tre gadebørn. De har vidt forskellige oplevelser af, hvem Jesus var, hvad han gjorde, og hvorfor han blev korsfæstet – og stiller spørgsmålet: Var han virkelig en røver, der fortjente korset? Eller var han Guds Søn?

Plads til indlevelse

Gennem skuespil og sang blev publikum ført igennem alle påskedagenes begivenheder, fra palmesøndag til påskemåltidet, gennem langfredag og frem til opstandelsen påskedag. De unge spillede og sang med en indlevelse, som fik publikum op af stolene af begejstring. Publikum blev også selv inddraget, idet der blev opfordret til at synge og danse med på nogle af sangene.

Fotografen Ludmilla Parsyak tog begge billederne under opførelsen af musicalen Revolution i 2022.

Flotte sange

Sangene understøttede stemningen ved hver begivenhed, og de blev sunget af fantastiske solister, som alle kunne synge himlen ned. Det var svært ikke at blive berørt af de begivenheder, der blev skildret, fx da Jesus var i Gethsemane og oplevede dødsangst, mens disciplene bare var faldet i søvn – eller da han hang på korset og sagde ”Tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør”.

Der var også plads til jubelscener i musicalen, fx palmesøndag, hvor de sang ”Hosianne i det højeste” eller da Jesus er opstået og de jublende synger om, at graven er tom.

Flot skildring af påsken

Torben Callesen har skrevet en flot musical, som giver alle generationer mulighed for at høre påskeevangeliet på en ny, levende måde. Påsken kommer ned på et ”menneskeligt” plan, fordi musicalen også stiller spørgsmålet om, hvem Jesus var og hvad han gjorde – og om Han virkelig var Guds søn. Torbens musikalske evner som sangskriver kommer også til sin ret i denne musical.

Glad og stolt korleder

Der var tale om en flot og på alle måder professionel fremførelse af muscialen. Forestillingen sluttede med stående applaus og et publikum, som gerne ville have ekstranumre. Det var derfor en meget glad og stolt Torben Callesen, som sluttede af med en stor tak til både deltagere og til publikum for den positive modtagelse af musicalen.

De unges store indlevelse fik mig til at tro, at de alle var overbeviste kristne. Men da jeg efter forestillingen spurgte Torben om det, blev jeg overrasket over hans svar:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Nej, det er ikke alle, der er kristne, men de elsker at være med og bliver det ofte hen ad vejen. Jeg oplever jævnligt at få mails og hilsner fra tidligere GospelTeens, som er blevet kristne, og det gør mig utrolig glad,” sagde korlederen med et smil.

Forestillingerne mandag i Sønderjyllandshallen var de eneste offentlige påskekoncerter. I den kommende tid rejser Gospelteens og Gospelroots rundt til skoler i bl.a. Haderslev og Sønderborg.

Læs også musikanmeldelsen på udf.nu


Artiklen fortsætter efter annoncen: