Ærlige spørgsmål om sex i kristne ægteskaber

Tone Rahbek Pedersen er sygeplejerske, lovsangsleder og medforfatter på spørgeskemaet

En omfattende undersøgelse om sex i kristne ægteskaber skal ”forvandle vand til vin”.

Sex er ifølge de to kvinder Anita Kragelund og Tone Rahbek Pedersen et af de hyppigste problemfelter i ægteskaber – kristne såvel som ikke-kristne. Det er samtidig et emne, der overvejende er tabubelagt, så mange vælger skilsmisse eller utroskab i stedet for at få hjælp. Det ønsker Anita og Tone at gøre noget ved.
– Det er et stort problem for kristne ægteskaber, at sex er et af de hyppigste konfliktområder, når vi samtidig ikke kan tale om det, siger Anita Kragelund.

Det er særligt sexlivets indre væsen, der optager de to forfattere. Anita Kragelund er cand.theol., kvindegruppeleder og stifter af sexbloggen Nøgen Kærlighed. Tone Rahbek Pedersen er sygeplejerske, lovsangsleder og medforfatter på spørgeskemaet.

Spørgeskemaet

De to kvinder har udformet et spørgeskema, der dykker dybt ned i kristnes seksuelle samvær med det formål at hjælpe ægtepar med at forme det berusende sexliv, Bibelen taler om. Tone og Anita satser på at nå 5000 kristne, gifte kvinder i en undersøgelse om sex i kristne ægteskaber på tværs af Skandinavien i starten af 2023.

Personlig motivation

Anita Kragelund er cand.theol., kvindegruppeleder og stifter af sexbloggen Nøgen Kærlighed.

– Min personlige motivation startede i samtaler med kvinder, der oplever sex som en pligt – en oplevelse, jeg selv genkender. Men Gud har skabt det til at være noget smukt og gensidigt, der optimalt skulle være et naturligt resultat af kærligheden, siger Anita.

”Det åbnede mine øjne og min nysgerrighed for, hvad vi egentlig tænker om sex, og hvordan sex føles for den enkelte kvinde,” fortsætter hun.

Anonymt spørgeskema

Spørgeskemaet ”Sex & Kristne Kvinder” spørger derfor – med over 100 spørgsmål – ind til kristne kvinders oplevelser med alt, der har at gøre med sex. Og skemaet går meget tæt på.

– Her er det vigtigt, at vi får hudløs ærlighed, hvis undersøgelsen virkelig skal hjælpe andre, siger Tone.  – Derfor er spørgeskemaet helt anonymt. Ikke engang vi ved, hvem der svarer, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Formålet er, at de mange svar på undersøgelsen kan danne baggrund for en bog, der skal hjælpe ægtepar til et godt og velfungerende sexliv. Det er muligt at udfylde og læse om spørgeskemaet på bloggen Nøgen Kærlighed: www.noegenkaerlighed.dk/survey-dansk. Spørgeskemaet er for alle kristne, gifte kvinder, uafhængigt af den enkelte kvindes erfaringer.