Bededags-arrangementer

Der holdes St. Bededags-arrangementer i mange af landets kirker. Her er nogle eksempler.

Ikast: Bønneskole i Midtjyllands Frikirke

Store bededag fredag d. 5. maj og lørdag d. 6 maj holder Midtjylland Frikirke, Finlandsgade 53, 7430 Ikast, en bønneskole med den svenske præst, bibelunderviser og Youtuber Lars Enarson.

Lars Enarson har en vision for bøn, og hans undervisning har affødt en bønnebevægelse, der hedder ”Norden 7/14,” som er inspireret af ordet fra 2. Krøn. 7,14, ”hvis mit folk, som mit navn er nævnt over, så ydmyger sig og beder og søger mit ansigt og vender om fra deres onde veje, da vil jeg høre dem fra himlen og tilgive deres synd og læge deres land.”

Bønneskolen vil give en enkel, konkret og stærk undervisning. Der følger en arbejdsbog med, som alle deltagere får udleveret. Tanken er, at man bagefter kan samles i hjemmene og samtidig være en del af en større skandinavisk bønnebevægelse. Målet er at samle en bønnehær på 10.000 i Skandinavien.

Det koster 325 kr. at deltage i bønneskolen, inkl. forplejning og materiale. Der er begrænsede pladser til rådighed pga. kirkens størrelse, fortæller pastor Ulrik Flinta, som kan kontaktes på uf@mjfk.dk eller tlf. 20877555.

Mega-bedemøde på 9 timer i bugningen i Rødvore

Bygningen på Islevgård Alle 7 i Rødovre er den nu endelig taget i brug efter mange års forladthed. Og nu skal den bruges til et mega-bedemøde på den sidste officielle bededag i Danmark.

Her vil der være et mega bedemøde på 9 timer fra kl. 9 – 18, fortæller limosinetaxa-vognmand Johnnie Gregersen, Rødovre.

– Normalt er der ikke mange deltagere til bedemøder i landets kirker. De fleste kirker har ikke engang bedemøder. Derfor var det tilsyneladende rimeligt at sløjfe den fridag til at bede. Ingen ville alligevel bede mere end en time eller to. Og det kan jo klares en hvilken som helst hverdag efter arbejde, siger Johnnie Gregersen lidt sarkastisk. I bygningen i Rødovre er der plads til 50 personer indenfor.

– Det leder tanken hen på Abrahams bøn til Herren om at skåne byen (Sodoma), hvis der blot kunne findes 50 retfærdige i byen, bemærker Johnny. Han håber, at de 9 timers bøb vil opleves som for lidt!


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Og i så fald bliver det måske alligevel ikke den sidste bededag i Danmarkshistorien, siger Johnnie Gregersen, og slutter med et: Maran Ata! (Herren kommer!)

Bededag på Udfordringen Don’t Pray Hard – Pray SMART!

Anne Manning

Udfordringen holder et bededags-arrangement fredag den 5. maj kl. 19.

Her taler Anne Manning-Pedersen om bøn. Hun har kaldt emnet: ”Don’t Pray Hard – Pray SMART!” (Bed ikke hårdt, men smart.) Og hvert bogstav i SMART har en betydning, som Anne bygger sin undervisning op om. Efter undervisningen er der mulighed for fri bøn og fællesskab. Varme hveder kan købes i Café Morgenstjernen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mødet er åbent for alle interesserede. Bededagen holdes i Udfordringens mødelokale og café, Jernbanegade 1, 6070 Christiansfeld. Anne Manning Pedersen er bibelunderviser og certificeret coach. Hun arbejder på Udfordringen som PA for redaktøren. I sin fritid underviser hun i mange forskellige kirkelige sammenhænge. Hun er bl.a. aktiv i Lykkeskær Bedehus.